Crima de la Bărbăteşti: NEVINOVAT după 200 de ore în arest!

A făcut mai bine de 200 de ore de puşcărie până când anchetatorii să-şi dea seama că nu este el autorul crimei de la Bărbăteşti de acum câteva zile. Un bărbat de 40 de ani a murit atunci, iar poliţia a susţinut iniţial că a fost un accident auto. Apoi, fosta concubină a celui decedat a spus că Dan Cojocaru ar fi fost ucis de un alt iubit al ei, Constantin Mornea. Poliţiştii au luat de bună mărturia femeii cunoscute pentru patima alcoolului şi l-au băgat pe Mornea la zdup, refuzându-i orice drept la apărare. Abia când a trecut testul poligraf, anchetatorii şi-au dat seama de greşeală şi au cerut eliberarea bărbatului, deşi judecătorii dăduseră o decizie finală de arestare pentru 30 de zile.

Constantin Mornea a ieșit ieri după-amiază din arestul IPJ Gorj, plecând acasă cu soţia sa Carmen şi fiul. Cu o săptămână în urmă, bărbatul primea mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile la Tribunalul Gorj, iar joi Curtea de Apel Craiova confirma mandatul respectiv. Vineri însă chiar și Parchetul a cerut punerea în libertate a acestuia, Tribunalul Gorj fiind de acord cu demersul respectiv, după trecerea celor 48 de ore în care procurorii puteau contesta decizia instanței Mornea fiind lăsat în libertate.

„Lucrurile s-au schimbat în momentul în care m-au dus la detectorul de minciuni. Atunci și-au dat seama cu toții și au început să se comporte frumos cu mine, chiar să îmi zică unii că văd nevinovăția în ochii mei. Apoi am aflat eu de la avocat că luasem testul poligraf și ea, nevasta mortului, îl picase și că anchetatorii urmau să meargă pe o altă pistă. Dar de ce m-au lăsat peste 200 de ore în pușcărie, ca toată lumea să spună că criminalul e la pușcărie? Asta nu am înțeles!!”, spunea Mornea aseară la ieșirea din arestul IPJ Gorj.

Lipsă probe, lipsă scuze

Vă miră că bărbatul a fost săltat pe sus în lipsa unor probe, apoi băgat zile întregi în spatele gratiilor? Într-un stat de drept, în care Justiția funcționează, așa ceva nu s-ar întâmpla cu aceeași frecvență cu care la Gorj suspecții sunt duși „la beci”, iar mai târziu lăsați liberi din lipsă de probe, fără ca măcar cineva să își ceară scuze pentru cele întâmplate, ca să nu mai vorbim despre vreo demisie de onoare. Constantin Mornea spune că orice probă a solicitat în apărarea sa nu i s-a luat în calcul și, ca urmare, a rămas zile întregi în arestul IPJ Gorj și privit ca un temut criminal, care și-a călcat victima în picioare pentru a o face să arate ca după un accident rutier.

„Nu mi s-a luat în calcul nimic, nimic, nimic. Au spus că am avut contact sexual cu ea (n.r. – nevasta mortului), iar eu am cerut să se ia probe și să i se ia și ei, că ea e o jegoasă, o nespălată, o bețivancă, dar ei nu au vrut nimic. Aveam pe mine aceleași haine pe care le am și acum în plasă în mașină și le-am cerut să ia probe de pe ele, să vadă dacă e sânge, ceva, și ei nimic, nimic. Au dat cu mine în arest și am stat acum peste 200 de ore nevinovat. În anul 2014 mie Justiția NU mi-a făcut dreptate. Dreptate mi-am făcut eu cu Dumnezeu. Pe mine Justiția m-a înfundat”, spune Mornea, pentru care prezumția de nevinovăția a fost doar un drept precizat pe undeva printr-o lege, fără să fie pus și în aplicare.

”Doliu o săptămână”

Constantin Mornea spune că el a trecut cum a trecut prin zilele de coșmar petrecute în arestul IPJ Gorj, unde era privit ca un criminal înrăit, însă în tot acest timp el s-a gândit la soția sa și la cei doi băieți pe care îi are acasă. Carmen Mornea a susținut mereu că nu soțul său a comis crima, însă puțină lume a crezut-o, femeia reușind însă să aibă câștig de cauză și să recâștige libertatea celui pe care l-a iubit și îl va iubi în continuare. „La mine în familie a fost doliu o săptămână de zile. Nimeni nu credea că el e nevinovat. Noi acasă eram legați mai rău ca el aici în arest. Erau în sat destui care credeau că el nu putea face crima, dar știți cum e lumea, mai ales când ești arestat. Cel mai greu a fost însă să știu că ea, nevasta mortului, e liberă, e acasă și nimeni nu-i face nimic. Noi am ajutat la înmormântarea mortului pentru că el ne ajuta pe noi la muncă. Noi avem 17 vite acasă, nu suntem niște neica nimeni, muncim toată ziua, iar el ne ajuta și de asta am zis și noi să ajutăm la înmormântare cu ce putem. Dar nu am făcut noi pomana, așa cum s-a spus. Ea l-a înfundat pe soțul meu pentru că toată băutura care a rămas după pomană și pe care noi am dus-o de acasă am zis să o dea de pomană, să nu îi rămână ei, că ea stătea apoi numai cu capul plin. Când a aflat lucrul ăsta cred că s-a supărat pe soțul meu și a spus ce a spus. Păi credeți că soțul meu s-ar fi uitat vreodată la ea? Niciodată”, a declarat Carmen Mornea.

Autorul crimei e o autoare?

În condițiile în care nici măcar procurorii nu au mai cerut arestarea preventivă, în lipsa unui punct de vedere oficial din partea anchetatorilor, a devenit evident că nimeni nu-l mai suspectează pe Constantin Mornea de comiterea crimei. Anchetatorii nu au comunicat sub nicio formă dacă au vreun alt suspect, tăcerea din jurul acestui dosar lăsând loc de speculații. Dan Cojocaru, bărbatul de 40 de ani găsit cu răni grave în seara de 2 decembrie pe mijlocul drumului din satul Socu, a murit la puțin timp după ce a fost preluat de ambulanță, rănile pe care le avea fiind foarte grave. Lovitura de vătrai pe care i-a aplicat-o cineva, probabil nevasta sa, i-a fost fatală, până acum anchetatorii făcând două reconstituiri la Socu, fără ca presă să fie informată fie și pe surse pentru a ajunge la fața locului și a relata despre mersul anchetei. „Au făcut două reconstituiri și ea a arătat ce a făcut acolo. De ce e liberă și acum dacă e o criminală? Cum poate fi în libertate atâta timp cât soțul meu a stat atâtea zile după gratii fără să fie vinovat? Atâta timp cât dai în cap la un om te numești criminal și trebuie să fii arestat, dar ea e liberă. De ce?”, întreba soția celui care până acum a fost considerat autorul crimei de la Bărbătești, în realitate omul neavând nicio treabă cu cazul respectiv, el petrecându-și seara crimei acasă, în familie.

Al câtelea Țundrea???

Constantin Mornea a intrat în vizorul anchetatorilor după ce a ajutat la înmormântarea lui Dan Cojocaru. El a mers la Morgă și a preluat cadavrul celui decedat, anchetatorilor părând să le scape din vedere faptul că fratele mortului îl chemase acolo pentru a ajuta cu mașina, în familie nimeni neavând un autoturism cu care să îl transporte pe cel decedat până la Socu. În plus, în trecut, ironia sorții. Mornea a făcut pușcărie și a fost pentru o perioadă coleg de celulă cu Marcel Țundrea și chiar cu Gheorghe Avram, adevăratul criminal din dosarul lui Țundrea. În seara arestării Mornea spunea că va fi al doilea Țundrea de la Gorj, însă locul doi e ocupat deja de o bună perioadă de timp de alți și alți gorjeni care au făcut pușcărie fără să fie vinovați. Cel mai faimos „al doilea Țundrea” este Constantin Mihail Igeanu, tânărul din Roșia de Amaradia care a fost arestat NOUĂ LUNI pentru o crimă pe care nu a comis-o. Nici în cazul său anchetatorii nu au dat de urma adevăratului criminal, iar atunci când a cerut daune pentru perioada în care a fost arestat abuziv lui Igeanu i s-a dat cu flit, fiindu-i respinsă cererea, sentința nefiind însă una definitivă, el mai putând spera la eventuale despăgubiri prin care statul român, pe banii noștri, să își spele rușinea…

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: