Şef din Primăria Târgu Jiu în arest. Urmează noi audieri!

Noapte de coșmar pentru șeful Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac, după ce polițiștii au decis ieri să îl rețină pentru 24 de ore. Acesta nu a mai dormit acasă noaptea trecută după ce anchetatorii l-au considerat suficient de vinovat încât să îl bage „la răcoare” în dosarul ce vizează modul în care au fost începute lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei vara trecută, lucrări care vor fi gata însă anul viitor, cel mai probabil.

Șeful Serviciului Investiții din Primăria Târgu Jiu a fost chemat ieri la audieri la sediul IPJ Gorj fără ca pentru el să existe motive de îngrijorare temeinice. Probele din dosar au făcut însă ca la finalul audierilor Raul Chiriac să fie informat oficial că urmează să fie reținut, moment în care acesta a cerut să își contacteze un avocat, care, ulterior, i-a și oferit consultanța juridică de rigoare. Lucrurile nu au evoluat însă în direcția dorită de directorul de investiții, pe numele său fiind emisă ordonanța de reținere.

Acuzația care i se aduce lui Chiriac este cea de abuz în serviciu, în contextul în care a fost implicat în lucrările de reabilitare a sediului Primăriei Târgu Jiu fără o autorizație, clădirea fiind și monument istoric. „Din cercetările efectuate de polițiști din cadrul IPJ Gorj a reieșit faptul că în perioada iulie – septembrie anul curent, bărbatul s-a ocupat de derularea unor lucrări de construcție la o clădire monument istoric din Târgu Jiu, fără respectarea reglementărilor legale în domeniu, deși avea cunoștință de demersurile și autorizațiile necesare lucrărilor de construcții”, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Cătălin Bușe.

Noi audieri

Raul Chiriac a refuzat să facă prea multe comentarii cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse, atunci când a fost întrebat de jurnaliști el neprecizând dacă are sau nu vreo vină în această poveste. S-a rezumat doar să menționeze că reținerea sa are legătură cu „aceleași lucruri care s-au spus și până acum în legătură cu autorizația de construcție”. Azi el ar urma să fie prezentat unui procuror, polițiștii cerând emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele său, mandat care însă poate să nu fie emis, caz în care Chiriac ar putea merge din nou acasă.

Surse judiciare spun că deschiderea anchetei respective a stopat plata de către Primărie a unei sume de circa 400.000 de lei pentru lucrări care, în realitate, ar fi valorat numai 250.000 de lei. Banii nu au fost dați pentru că anchetatorii au început să se intereseze de documentele care au stat la baza lucrărilor de renovare a sediului municipalității și, ca urmare, prejudiciul nu a mai fost creat în mod efectiv. Polițiștii așteaptă lămuriri în acest sens și de la șefa Serviciului Urbanism, Ermina Pasăre, care urma să fie și ea audiată ieri. Aceasta nu a mai ajuns însă la audieri pentru că s-a internat la spital pentru a-și îngriji sănătatea, ea fiind așteptată azi la Poliție, în cazul în care medicii vor decide că starea de sănătate îi permite acest lucru.

Faptele

Ancheta care a început să ajungă până la eșalonul superior al șefilor din Primăria Târgu Jiu a fost deschisă în primele zile ale lunii septembrie, când polițiștii au cerut autorizația de construcție și dosarul în baza căreia a fost emisă aceasta. Clădirea este una monument istoric, iar pentru lucrări la ea e nevoie de avize speciale, avize care nu au fost obținute la timp, deși muncitorii începuseră încă din luna iulie să reabiliteze construcția. Angajați ai Primăriei au început să facă ordine în hârtii a doua zi după ce polițiștii le-au cerut documentele, dar era deja prea târziu.

Anchetatorii au dispus atunci reținerea tot pentru 24 de ore a unei funcționare din cadrul Primăriei, Mihaela Orzan, a unei consiliere de la Direcţia pentru Cultură Gorj, Monica Vlădoianu, precum și a arhitectului Iulian Cămui, acesta fiind implicat și în restaurarea altor clădiri de patrimoniu din județ, dar și în cea a operelor brâncuşiene din Târgu Jiu.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: