Martor: Procurorul Grecu a ameninţat că mă bagă la puşcărie!

Audiere cu surprize ieri la Judecătoria Târgu Jiu în procesul în care edilul Sorin Bucurescu și omul de afaceri Mihai Rămescu sunt judecați alături de alte două persoane pentru o controversată tranzacție încheiată de cel din urmă cu fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia. Un consilier local de la Slivilești a venit la instanță pentru a depune mărturie, omul neezitând să arate cu degetul către procurorul Laurențiu Grecu, despre care a spus că, în trecut, a avut un conflict cu afaceristul din Motru și că l-a dorit arestat inclusiv pe el în acest caz.

Trei martori au fost audiați la termenul de ieri din procesul lui Bucurescu și Rămescu, ultimul dintre ei fiind sarea și piperul întregii ședințe. Consilierul Valentin Lucian Lambu, un mai vechi dușman al primarului din Slivilești, devenit prieten al acestuia de vreun an de zile, a venit în fața judecătorului de caz și, în stilul caracteristic, a vorbit cât se poate de sincer despre lucrurile pe care le știa el în legătură cu afacerea pe care Rămescu a făcut-o cu fosta SNLO. În trecut, Lambu l-a băgat și în spital pe Bucurescu, s-a înjurat cu el, l-a reclamat pe unde a putut, dar în cele din urmă a sfârșit prin a cădea la pace cu edilul, dându-și seama că argumentele sale nu l-au prea ajutat pentru a avea câștig de cauză.

Pe acest fond, Lambu a venit ieri și l-a vorbit de rău nu pe Bucurescu, ci pe procurorul care a instrumentat dosarul, Laurențiu Grecu fiind cel arătat cu degetul. Martorul s-a plâns chiar că în timpul audierilor de la Parchet mai avea un pic și ajungea el în spatele gratiilor, atât de mare fiind dorința procurorului de a-l băga „la răcoare”. Lambu a scăpat însă de cătușe, ceea ce nu se poate spune despre inculpații din dosar, toți patru fiind reținuți pentru câte 24 de ore. El a explicat în fața judecătorului de caz că Rămescu a vrut să facă o afacere din strămutarea casei socrilor săi, lucru care i-a și reușit, dacă ținem cont că a fost despăgubit cu aproape 700.000 de lei, pe Lambu interesându-l însă mai mult să vorbească despre Grecu decât despre inculpații din dosar.

„Mai avea puţin şi îmi făcea mandate. Sunt consilier local din anul 2008 la Primăria  Slivileşti Eu am fost omul implicat în această chestiune. Am fost unul dintre cei doi consilieri care nu au votat trecerea terenului din extravilan în intravilan. Domnul Rămescu a venit la şedinţa de Consiliu Local şi spunea că vrea să facă zonă de agreement şi a depus o cerere la primărie în acest sens. Rămescu a fost prezent la şedinţă şi spunea că va angaja 20 de oameni din comună, ceea ce era un lucru bun. Eu am votat împotriva hotărârii pentru că nu aveam suficiente informaţii. Halda era foarte, foarte, aproape de locul cu pricina. Nu aţi înţeles esenţa? Introducând în intravilan creştea preţul casei şi al pământului. Acesta era interesul”, a spus Lambu.

Conflictul dintre Grecu și Rămescu

Consilierul local din Slivilești a vorbit ieri și despre un conflict existent între procurorul Laurențiu Grecu și omul de afaceri Mihai Rămescu, ambii provenind din zona Motru. Orașul pare să fie tot mai mic pentru „vârfurile” sale pentru că nici primarul Dorin Hanu pare să nu se înțeleagă prea mult cu deputata Camelia Khraibani și tot așa și Lambu a vorbit ieri despre disputa dintre procuror și cel trimis de acesta în judecată. Lambu a vorbit însă mai mult despre o altă tranzacție pe care Rămescu o visa cu câțiva ani în urmă pe la Slivilești și mai puțin despre casa socrilor săi pentru care a fost despăgubit de SNLO cu o grămadă de bani și despre care anchetatorii spun că nu a prea existat de la început acolo pentru ca tranzacția să fie una corectă și legală.

„Nu vedeţi că procurorul care a instrumentat dosarul e pe lângă? Să nu o mai dăm pe după cireş, domnule preşedinte. Rămescu a vrut să ia 10 lei, şi nu 5 lei. Probatoriul nu a fost făcut bine. Acum câţiva ani, socrul procurorului Grecu care a instrumentat dosarul a avut un conflict cu Mihai Rămescu, trimis în judecată. Tot Motrul ştie acest lucru. De ce nu-i băgaţi pe toţi la puşcărie, dar pe lucruri serioase? Vreţi să scoateţi castanele din foc cu mâna mea? Eu am stat în greva foamei pentru ce mă întrebaţi d-voastră acum. Şi câinii de la parchet mă ştiau. Sunt prima dată la instanţă să spun ce ştiu. Domnul procuror Grecu m-a ameninţat că mă bagă la puşcărie. E o lucrătură a procuraturii împotriva unui om. Eu am fost dat afară de la serviciu. Are legătură cu acest dosar. Au făcut caşcavalul jumate-jumate. Pe cei de la CEO nu i-a interesat de prejudiciu. Mi-au ameninţat cumnata şi sora care lucrează acolo, aşa că de ce să vorbesc să le fac rău?“, a mai spus Lambu.

Verdictul, la anul

Audierile de ieri și declarațiile „fulminante” ale lui Lambu au fost ultimele făcute pe anul acesta în dosarul care îl ține în șah pe primarul Sorin Bucurescu. Audierile de noi martori vor fi reluate anul viitor, la mijlocul lui ianuarie, procesul urmând să se reia chiar într-o fericită zi de 13, chiar o zi de marți, edilul spunând că nu este superstițios și nu își face griji din această cauză. 2015 ar putea fi și anul în care instanța să finalizeze toate procedurile din dosar pentru a putea pronunța spre sfârșitul toamnei un verdict, unul care îi poate da noi speranțe lui Sorin Bucurescu pentru un nou mandat de primar sau unul care să-i reteze orice speranță electorală pentru 2016.

Vizualizări: 370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: