Criminalul de la Peștișani și-a aflat sentința definitivă

Tânărul din Peștișani care în urmă cu aproape un an a luat viața unui adolescent din localitate fără un motiv anume a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la închisoare cu executare, pedeapsa maximă decisă în cazul său fiind de 12 ani.

La pedeapsa de 12 ani s-au mai adăugat alți doi, pe care acesta îi avea ca rest de la o altă condamnare, decisă pentru niște furturi comise de alți indivizi. Ion Mustață ar avea, în total, de executat 14 ani, în condițiile în care Tribunalul Gorj decidea vara trecută, ca instanță de fond, ca 14 ani să fie doar pedeapsa pentru crima comisă înainte de Paștele lui 2013.

La cei 14 ani se mai adăugau doi, restul din pedeapsa anterioară, și, astfel, criminalul ar fi stat după gratii 16 ani, dar magistrații instanței supreme au văzut altfel lucrurile și au decis  că viața curmată de Mustață e pedepsită suficient de mult cu cei 12 ani deciși de ei. Mustață ar urma să despăgubească familia victimei sale cu 10.000 de lei daune materiale și 100.000 daune morale, așa cum au decis judecătorii de la Tribunalul Gorj, de acum încolo individul urmând să muncească în pușcărie pentru a putea plăti sumele respective. Reamintim că în aprilie anul trecut, tânărul din Peștișani a intrat noaptea într-o cârciumă din centrul comunei și l-a izbit pe un alt tânăr cu o halbă de bere în cap, luându-i viața fără nici un motiv sau fără vreo altă discuție. După ce a comis crima, individul s-a dus și s-a culcat, ca și cum pentru el nu s-ar fi întâmplat nimic.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: