Crin Antonescu, din nou în dizgraţia primarilor PSD Gorj

Declaraţia lui Crin Antonescu prin care se erijează în lider al opoziţiei i-a iritat foarte tare pe primarii PSD din Gorj. Aceştia anunţă că nu vor face campanie pentru şeful liberalilor, spunând că vor insista pentru ca Partidul Social Democrat să aibă candidat propriu la prezindenţiale. Primarii PSD din Gorj sunt convinşi că Antonescu va face gafe mult mai mari în condiţiile în care va ajunge preşedintele ţării.

Crin Antonescu, preşedintele Senatului, a făcut o gafă de proporţii prin care i-a revoltat extrem de tare pe partenerii din USL. Prezent în emisiunea Kilometrul 0, la Digi24 şi întrebat, în direct, de moderator „cine este astăzi liderul opoziţiei”, în cadrul rubricii „Test de sinceritate”, Crin Antonescu a dat un răspuns neaşteptat: „Cred că tot eu. Dar opoziţia nu e la guvern, opoziţia e la putere.” Reluând ulterior subiectul, el a continuat: „Nu suntem la putere. Mă refer la mine şi la PNL. Suntem la guvernare, suntem într-o majoritate parlamentară, dar nu suntem la putere. Mă refer la mine şi la PNL cel puţin. E valabil şi pentru alţii, dar mă rog...”, a spus preşedintele liberal.

„PSD trebuie să aibă candidat propriu”

După această declaraţie primarii PSD din Gorj spun că nu vor face, sub nici o formă, campanie pentru Crin Antonescu, la alegerile prezidenţiale. Victor Geogia, primarul de la Bengeşti Ciocadia, a precizat că va insista pe lângă liderii PSD ca să aibă candidat propriu la prezidenţiale. „Cred că domnul Antonescu a uitat că PNL, PSD şi PC sunt într-o coaliţie ce se cheamă USL. Dânsul trebuia să se gândească la faptul că este propus de USL pentru a candida la prezidenţiale. Mă surprinde declaraţia domnului Antonescu şi cred că PSD ar trebui să ia act de această declaraţie şi să se gândească să meargă cu un candidat propriu la prezidenţiale. L-am stimat foarte mult pe domnul Antonescu, dar după această declaraţie mi-am schimbat părerea despre dumnealui”, a declarat Victor Geogia. Primarul de la Bengeşti Ciocadia este convins că Mircea Geoană ar fi un candidat mult mai bun decât Crin Antonescu. „După această declaraţie a lui Crin Antonescu voi discuta cu liderii PSD pentru a veni la alegerile prezidenţiale cu un candidat propriu. Sunt convins că Mircea Geoană ar fi mult mai indicat decât Crin Antonescu”, a precizat Geogia.

„Liderii PNL trebuie să-şi asume responsabilitatea”

Ion Gruescu, primarul comunei Negomir, credea că Antonescu va fi mai cumpătat după „declaraţiile acide” ale şefilor PSD de la Gorj. „Domnul Antonescu este un om libertin în declaraţii. Dânsul este un foarte bun orator, însă trebuie discutat foarte serios pentru că astfel de glumiţe spuse pe post nu sunt bune. Credeam că declaraţiile acide făcute de liderii PSD-ului, Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, i-au dat ceva de gândit lui Crin Antonescu pentru a nu mai discuta la televizor ceea ce îi vine la gură”, a declarat Ion Gruescu.

La rândul său, primarul de la Slivileşti spune că liderii PNL trebuie să-şi asume responsabilitatea. „Cred că toţi liderii PNL ar trebui să-şi asume responsabilitatea şi la bine şi la rău. Nu este corect ca atunci când este bine să spună că suntem într-o alianţă puternică, iar atunci când un anume lucru nu merge aşa cum şi-ar dori alianţa să spună că nu sunt la guvernare. În condiţiile în care s-ar hotărî ca PSD-ul să aibă candidaţi proprii, Victor Ponta ar fi cel mai potrivit pentru a candida la prezidenţiale”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul de la Slivileşti.

Dian Popescu sare în apărarea lui Antonescu

Şeful liberalilor gorjeni recomandă primarilor PSD să citească declaraţiile lui Crin Antonescu în întregime, nu pe porţiuni. Acesta spune că Antonescu a atins un subiect sensibil pentru a le lua apărarea primarilor incompatibili. „Recomand primarilor să citească toată declaraţia domnului Crin Antonescu. Dumnealui a zis, citez: «Nu pot fi la putere atât timp cât ANI şi DNA fac agenda miniştrilor liberali». Domnul Crin Antonescu a atins un punct sensibil, ce-i vizează inclusiv pe primarii care de multe ori au fost declaraţi incompatibili fără a fi vinovaţi. După ce vor citi declaraţia în întregime, primarii vor vedea că domnul Crin Antonescu le ia apărarea multora dintre ei”, a declarat Dian Popescu, şeful liberalilor gorjeni. 

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: