Crin Antonescu renunță la Cotroceni: Bătălia se dă între pietoni şi baroni!

Crin Antonescu a anunțat sâmbătă că intenționează să nu candideze la alegerile prezidențiale din toamnă și a menționat că recenta alianță PNL-PDL trebuie să găsească repede un candidat unic al dreptei. Acum în lupta pentru Cotroceni ar putea  intra, din partea PNL, Klaus Iohannis, primarul Sibiului. Antonescu a mai spus că, la toamnă, lupta se dă între baroni - PSD și pietoni - cetățeni. Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, crede că Antonescu s-a grăbit să facă aceste anunțuri, fără să fie discuții în partid. El a mai spus că, astăzi, liberalii se întâlnesc pentru a stabili cine va asigura conducerea interimară a partidului. Candidatul pentru Cotroceni va fi stabilit la Congresul din 29 iunie.

Crin Antonescu a declarat că este cel mai puternic candidat al dreptei și are și "capacitatea de a lupta pentru ca la toamnă PSD să nu pună mâna pe preşedinţia României". Prin discursul său Antonescu a recunoscut faptul că greșeala de a se alia cu PSD, pentru formarea USL, va fi folosită împotriva sa și nu va putea ori acest lucru. "Ştiu că oamenii politici adevăraţi sunt cei care schimbă sondajele,  nu sondajele schimbă oameni politici adevăraţi. (...) Am tot ce e necesar pentru această luptă, nu am timp să demontez fixaţii, să vindec resentimente, să lărgesc orizontul unor mărginiri", a adăugat Antonescu.

Candidatul unic, desemnat până pe 15 iulie

El susține desemnarea urgentă a unui candidat care să fie mai uşor acceptat de forţele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta. "Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei sa facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce înseamnă presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru pietoni şi nu pentru baroni", a spus Antonescu.

Acesta a mai spus că bătălia pentru Cotroceni se va da între pietoni și baroni. "Pietonul, la care se referă cu dispreţ unul din reprezentanţii cei mai expresivi ai feudalismului pesedist, pietonul acela este cetăţeanul român. Iar bătălia toamnei, la care îi dau întâlnire şi acelui domn, şi tuturor celor care încearcă că pună mâna pe o Românie care să rămână feudală, bătălia toamnei este între pietoni şi baroni", a spus Antonescu. El a mai precizat că proiectul pentru construirea unui mare partid de dreapta trebuie să continue şi că va susține acest lucru cu tot ce îi va sta în putinţă.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: