Primarul PP-DD din Ţicleni anunţă plecarea la PSD

Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni, nu mai vrea să candideze în 2016 din partea partidului cu care a fost ales în 2012, respectiv Partidul Poporului-Dan Diaconescu, ci din partea PSD. Edilul, încă pepededist, spune că a primit deja acceptul lui Ion Călinoiu pentru a trece în barca social-democraţilor. Preşedintele PP-DD Gorj, Niculina Mocioi, spune că va purta o discuţie cu Radu Constantin pentru a clarifica situaţia.

Primarul oraşului Ţicleni motivează această decizie, de a pleca din PP-DD, prin faptul că nu reuşeşte să atragă investiţii în localitate, dar fiind faptul că partidul său face parte din opoziţie, iar cei care manevrează fondurile la nivel de judeţ sunt cei de la PSD. Radu Constantin este conştient de faptul că plecarea benevolă din PP-DD în acest moment ar conduce la înlăturarea sa din fruntea primăriei, drept urmare aşteaptă alegerile care vor avea loc peste doi ani pentru a trece în barca PSD. „Voi fi la Partidul Poporului -  Dan Diaconescu până la următoarele alegeri din 2016, după care, la următoarele alegeri voi candida din partea PSD. De acolo am venit, deci mă reîntorc. Nu pot să muncesc singur pentru PP-DD. Mi-a fost foarte greu în campanie. Trec la un partid care este la conducere, vreau să fac ceva în localitate, mă ajută şi pe mine. Să facem ceva, nu să treacă anii pe lângă noi. Am vorbit la  PSD şi am primit acceptul domnului preşedinte Ion Călinoiu. Pentru PP-DD am avut 24% la europarlamentare. Rămân cu rezultatele şi cu lucrări nimic. Trebuie să fac ceva, să am şi lucrări”, a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

Este destul de clar că edilul a gândit bine şi de ceva timp această mutare, dacă este să luăm în calcul faptul că l-a numit pe Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, cetăţean de onoare, după ce i-a asfaltat strada Petroliştilor.

Niculina Mocioi, preşedintele PP-DD Gorj, spune că va purta o discuţie cu primarul din Ţicleni pentru a vedea care sunt motivele pentru care vrea să plece din partid. „Primarul din Ţicleni a adus cel mai bun scor al PP-DD la nivel de Gorj, la alegerile europarlamentare. Voi avea o discuţie cu dânsul în perioada următoare”, a declarat Niculina Mocioi. 

Slivilescu: În 2016 poate fi altă conjunctură

PP-DD mai are un primar în Gorj, pe cel de la Tismana. Prin târg se vehiculează ideea că şi primarul pepededist de la Tismana, Marian Slivilescu, vrea să ia calea unui alt partid, în speţă PNL. Slivilescu spune că nu sunt decât zvonuri răutăcioase şi că nu are de gând să părăsească PP-DD. Nici nu vrea să vorbească despre ce va fi din 2016.  „Nu-i adevărat nimic. Nu plec din PP-DD, sunt informaţii lansate de cei care îmi doresc răul. Sunt speculaţii. Eu am o echipă bună de consilieri PP-DD, cu ei am câştigat primăria, cu ei rămân până la sfârşitul mandatului. Nu pot să fac promisiuni la nimeni ce se va întâmpla peste doi ani. Oricine le face acum, le va încălca cu uşurinţă peste un an, ca să nu vorbim de doi. Este posibil ca primarul din Ţicleni, dacă spune acum că pleacă, să se mai schimbe de două ori până atunci, pentru că în 2016 poate fi altă conjunctură”, a declarat primarul PP-DD din Tismana, Marian Slivilescu.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: