Crin şi-a pus miniştrii să împacheteze

Doi miniştri grei ai PNL au demisionat şi pe surse se anunţă alte câteva demisii. Tot pe surse, liberalii dau nume de înlocuitori şi tot pe surse social democraţii spun că Ponta nu le va accepta. Înseamnă asta că PNL forţează, din nou, ieşirea de la guvernare? Au demisionat Stroe şi Chiţoiu, urmează Nicolăescu, Gerea, probabil Mariana Câmpeanu de la Muncă şi Ramona Mănescu de la Transporturi… Mai rămâne cineva? Iar propunerile, cele vehiculate pe surse, sunt făcute clar să îl enerveze pe Victor Ponta.

Tot ieri, au apărut în presă sondaje care spun că Ponta ar câştiga alegerile în turul al doilea, dacă ar candida din partea PSD, iar Crin Antonescu, sub sigla PNL, ar pierde. În primul tur, Ponta ar lua 33% şi Antonescu 22%. Prezidenţiabilul PD-L, Cătălin Predoiu, apare în sondaj cu un îngrijorător 4%.

Interesant este că, fără USL, nimeni nu poate câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur de scrutin. Dacă Ponta şi Antonescu aleg să meargă separat în alegeri, se cheamă că dau vrabia din mână pentru cioara de pe gard. Că Ponta sau orice candidat al PSD va fi pe primul loc în primul tur de scrutin este destul de evident, dar şansele să câştige turul al doilea cred că sunt aceleaşi pe care le-a avut Adrian Năstase în 2004. Rezultatul va depinde foarte mult de o combinaţie de factori, în care pe lângă electorat vor conta serviciile şi puterile străine, masoneria şi alte cele, aşa că rămâne de văzut cine este dorit la şefia României pentru următorii cinci ani. În 2004, Năstase a fost aproape câştigător. În 2009, Geoană a fost aproape câştigător. Dar, nu au câştigat.

PSD joacă la risc. Dacă vrea şi preşedinţia, şi guvernul, s-ar putea să le piardă pe amândouă. Liberalii au şansa să câştige preşedinţia şi să împartă guvernarea cu democrat-liberalii care nu mai sunt ai lui Băsescu. Până la alegeri se mai pot schimba multe, pentru că mai e aproape un an până atunci. Ca să nu mai spun că la ultimele alegeri, chestiunile decisive se întâmplă între cele două tururi de scrutin.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: