Crin şi Victor dorm în camere separate

Toate certurile de până acum, dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta, s-au încheiat spectaculos, cu apariţii împreună în public şi negarea realităţii. Ne spuneau că nu au probleme, că mariajul lor este unul solid, că certurile sunt numai în presă, că se iubesc aproape ca în prima zi. Asta până ieri, când Victor Ponta a ieşit singur de la negocieri şi a spus că „nu am ajuns la un acord”. Hopa, prima noapte în care liderii USL au dormit în camere separate, negocierile urmând să fie reluate astăzi.

Poate că vom asista la o nouă împăcare a liderilor USL. Un nou compromis. Ce mare lucru? Mai facem patru ministere, dăm la fiecare câte un vicepremier, mai facem şi nişte comisii, agenţii sau ce-o mai fi nevoie, să fie toată lumea mulţumită. Până când? Probabil până luni, marţi. Certurile din USL au o frecvenţă cel puţin săptămânală, asta dacă este să luăm în calcul temele divergente. Că dacă punem la socoteală toate ieşirile în presă, cearta este una permanentă.

În toată această nebunie, se distinge Klaus Iohannis. Care încearcă să fie ferm, să dea ultimatumuri, să spună că el nu aşteaptă mai mult de o săptămână să i se dea funcţiile. Asta în timp ce Ponta îi replică, senin, că e de acord cu tot ce cere Iohannis. Neamţul se străduieşte să-l provoace pe Ponta, dar premierul i-a ghicit jocul. Şi mai ieşit din peisaj e ăla micu’, de la PC. Daniel Constantin a încercat să sugereze că USD l-ar putea susţine pe Oprescu la prezidenţiale dacă Antonescu nu-şi revine. „M-am speriat, o să-mi bag minţile în cap”, i-a răspuns Crin, abia stăpânindu-şi lacrimile de râs.

Asta este USL de ceva timp. Un proiect politic care a ajuns de râs. Mai are importanţă cine pe cine a înşelat, cine e de vină în ruperea relaţiei care i-a adus la guvernare? Probabil că da, până la un punct a contat. Acum însă, sunt penibili politicienii care apar la televizor şi spun că USL trebuie să continue de dragul românilor. Lăsaţi, că nu murim noi că vi se rupe vouă!

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: