Cristea Stoian s-a întors la viaţă după patru luni de coşmar

Se zbătea între viaţă şi moarte acum patru luni, când a suferit un accident de muncă. Lui Cristea Stoian, angajat al CONPET Bărbăteşti, nu i se mai dădea nicio şansă la viaţă. A venit acasă după 4 luni, timp în care a stat internat într-un spital din Bucureşti! S-a întors în scaun cu rotile, mulţumit că s-a înzdrăvenit, dar supărat că firma nu l-a ajutat.

Cristea Stoian a fost transportat la momentul respectiv de urgenţă la Bucureşti cu un elicopter SMURD. Şansele de supravieţuire ale acestuia erau aproape zero. A avut însă zile şi după 4 luni de spitalizare s-a întors acasă. Este însă ţintuit într-un scaun cu rotile. “Nu mă aşteptam să mai trăiesc. Am stat în spital patru luni, dintre care o lună m-au ţinut în viaţă aparatele“, a declarat Cristea Stoian.

“Sunt revoltat deoarece colegii mei au minţit“

Bărbatul este revoltat de faptul că în momentul producerii nenorocirii colegii lui au spus că a căzut de pe locomotivă, lucru total fals. Cristea Stoian spune că se afla în spatele locomotivei, îşi făcea nevoile, iar colegul său fără să se asigure a pus locomotiva în mişcare şi astfel a fost lovit. “Trebuia să cântărim o locomotivă, eu şi colegul meu. Am coborât să îmi fac nevoile personale, iar colegul meu în acest timp a pus locomotiva în mişcare. Pentru că nu m-a văzut a dat peste mine, am fost târât pe jos. Când a întrebat un alt coleg unde sunt i-a spus că sunt plecat, l-a minţit. Probabil au crezut că nu o să mai trăiesc şi nu o să se afle adevărul. Au spus că am căzut de pe locomotivă, nu aveam cum să mă lovesc în asemenea hal, deoarece nu este o înălţime mare“, a declarat bărbatul.

Declaraţii contradictorii date la ITM

Acum că şi-a revenit inspectorii de muncă i-au luat declaraţie şi bărbatului, iar în momentul de faţă se continuă ancheta. “Într-adevăr declaraţia domnului Stoian nu coincide cu cea a colegilor. Ne mai întâlnim cu astfel de cazuri în care angajaţii mint pentru a nu se găsii vinovatul. În acest caz noi vom continua ancheta“, a declarat Simona Dumitraşcu, inspector şef adjunct al ITM Gorj.

Soţia lui Cristea Stoian este şi ea revoltată pe reprezentanţii societăţii unde era angajat bărbatul său şi chiar este hotărâtă să acţioneze în instanţă  societatea CONPET. “Nu ne-au ajutat cu aproape nimic, deşi orice angajat are drepturile lui. Ne-au dat 13 milioane la început, dar în patru luni de spitalizare ce să facem cu banii ăştia. Au fost zile în care nu am avut cu ce să îi luăm medicamente. Nu avem decât să dăm societatea în judecată“, a declarat Elena Stoian.

Vizualizări: 273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: