Criză de personal la primăria Văgiuleşti

Primăria Văgiuleşti are nevoie urgentă de personal care să lucreze la staţia de alimentare cu apă şi la staţia de epurare. Posturile vacante de la primării s-au deblocat, însă la Văgiuleşti nu există fondurile necesare la bugetul local pentru asigurarea salariilor. Până una-alta, de buna funcţionare a acestor staţii se ocupă paznicii, care mai trebuie să aibă grijă şi de capacele canalelor de preluare a apelor uzate, care sunt ţinta hoţilor în această perioadă.

Satul Văgiuleşti va fi racordat la reţeaua de apă potabilă, s-a efectuat canalizarea menajeră pe strada principală şi pe toate drumurile laterale pe o distanţă de 6,9 km şi au fost amenajate fântâni publice. În circa o lună, primăria va lua toate avizele necesare pentru ca apa potabilă să ajungă şi în casele oamenilor. De staţia de tratare a apei şi de cea de epurare se ocupă în prezent personalul care asigură paza obiectivelor din comună, asta pentru că primăria nu dispune de fondurile necesare pentru angajarea unor operatori. “Cu oamenii de la pază ne-am apucat să facem revizia la staţia de tratare a apei din Văgiuleşti pentru că săptămâna viitoare vor veni cei de la Sanepid să o verifice. Nu putem face angajări, s-au deblocat posturile, dar trebuie să asiguri şi partea financiară. Nu am avut-o prevăzută în buget, nu pot cere majorări acum. Poate la anul vom reuşi să angajăm patru persoane pentru cele două staţii sau măcar una până la sfârşitul anului. Dacă o să terminăm şi sistemul de alimentare cu apă la Covrigi-Murgileşti o să angajez două persoane. Acolo mai este staţia de tratare de montat”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

În prezent, paza acestor obiective este asigurată zi şi noapte de trei persoane, prin rotaţie.

Capacele canalelor, ţinta hoţilor

Paznicii mai au o grijă în plus. Sunt în alertă în această perioadă dat fiind faptul că tot mai multe capace de la canalele de preluare a apelor uzate din comună sunt furate. Autorităţile locale au luat decizia de a monta capace din beton. “Ne-au furat vreo 6-8 capace de la gurile de canal. Am fost nevoiţi să confecţionăm capace de beton cu fier armat şi am mai înlocuit acolo unde se puteau fura uşor. Nu le putem lăsa descoperite pentru că există riscul să cadă cineva în canal şi se poate întâmpla o nenorocire”, a mai spus primarul din Văgiuleşti.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: