CS ia în calcul din nou revocarea Directoratului CEO

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia ia în calcul încetarea mandatelor directorilor companiei înainte de termen. S-ar putea întâmpla în ședința de la finalul lunii martie, din cauza rapoartelor de control din ultimii doi ani, care au constatat prejudicii uriașe la companie.

Informația a fost furnizată de președintele CS, Dumitru Mărculescu, pentru energynomics.ro. ”La următorul CS vom fi în măsură să vedem care sunt acțiunile, care sunt persoanele care ar putea fi responsabile de prejudicii și, în funcție de calitatea lor, va trebui să hotărâm cu privire la atragerea răspunderii patrimoniale în măsura în care vorbim despre membri actuali ai directoratului, sau de foști membri ai directoratului, sau foști membri ai CS – vorbim despre o aprobare a adunării acționarilor cu privire la demararea acestor acțiuni patrimoniale (...) Următorul CS va avea loc către sfârșitul lunii martie”, a spus Mărculescu.

Corpurile de control au constatat prejudicii de zeci de milioane de euro, dar ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a dispus un control al ANAF la companie, pentru a vedea în ce măsură prejudiciile se confirmă sau nu. 

În perioada supusă controlului, erau în Directorat patru din cei cinci membri actuali. Singura excepție este președintele Directoratului, Daniel Burlan. Cei patru membri ai Directoratului care erau pe funcție în perioada vizată de controlul dispus de fostul ministru al Energiei sunt Sorin Boza și Ovidiu Bălăcescu, ale căror mandate expiră de drept pe 11 octombrie 2020, Constantin Bălășoiu și Dan Vasile, care au mandat până pe 17 noiembrie 2021. (A.A.)

Vizualizări: 4,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: