Salariații CE Oltenia, prin rotație în concediu

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a luat noi măsuri pentru a diminua riscul apariției unor cazuri de Covid-19 în rândul salariaților. Angajații TESA vor intra în concediu de câte 14 zile, prin rotație. În acest fel, birourile vor fi mai goale, iar dacă apar cazuri de îmbolnăvire și salariații vor fi trimiși în izolare, vor fi chemați la serviciu cei din concediu.

Daniel Burlan, președintele Directoratului, a spus că măsura se va aplica și în producție. Compania va lucra cu minimum de utilaje, astfel încât salariații să fie protejați. Burlan nu exclude nici intrarea în șomaj tehnic a unor salariați, mai ales că statul va suporta costurile.

Compania a luat și alte măsuri, cum ar fi dezinfectarea sălilor de apel și a mijloacelor de transport.

”În contextul epidemiologic actual generat de riscul infectării cu coronavirus, inclusiv la nivelul CE Oltenia se desfășoară un plan de protecție aprobat de conducerea companiei, în concordanță cu legislația națională și măsurile stabilite la nivel guvernamental. Pentru menținerea condițiilor de siguranță a propriilor angajați, se respectă toate măsurile de prevenire și de protecție, de la cele preventive de igienă, până la acordarea unei perioade de repaus, anterior începerii activității, pentru salariații care s-au deplasat sau au avut contact cu persoane venite din zonele înregistrate cu risc de infectare din afara țării, în așa fel încât să se reducă la minimum riscul de contaminare pentru personalul activ”, a transmis Complexul Energetic Oltenia.

”Respectivii salariați se află în autoizolare preventivă sau recomandată, fără să fi fost necesară intervenția forțelor de ordine, așa cum în mod fals este informată opinia publică prin intermediul unor canale media locale”, mai arată compania.

Vizualizări: 12,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: