Fabrică închisă, zeci de angajați trimiși acasă

Tot mai multe firme din județul Gorj sunt afectate serios de pandemia de coronavirus. Un agent economic din Parcul Industrial din Bumbești-Jiu și-a suspendat deja activitatea și a trimis acasă toți angajații. Este vorba, în total, de zeci de oameni care au intrat în șomaj.

În total, șapte firme își desfășurau activitatea în Parcul Industrial din Bumbești-Jiu până luna trecută. Una dintre societăți, de altfel și una dintre cele mai vechi, a suspendat deja activitatea din cauza crizei pornite din cauza coronavirusului. „Agenții economici care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu lucrează în condiții normale, mai puțin unul dintre acești agenți care deține spații închiriate încă de la înființarea parcului și care este într-un mod vizibil afectat de problema acestei pandemii. Atât furnizorii, cât și clienții sunt în zonele roșii ale pandemiei”, a explicat directorul interimar al Parcului Industrial din Bumbești-Jiu, Eftemie Popescu.

Fabrica de confecții își lua materia primă din China sau Indonezia, zone grav afectate de Covid 19 astfel că a fost imposibil să-și continue activitatea.

Toți cei peste 40 de muncitori au fost trimiși acasă. „Desfacerea se efectua în Marea Britanie, iar materia primă, e vorba de o firmă care are ca domeniu de activitate confecțiile, se aproviziona din China, Singapore, Thailanda, Indonezia, zone grav afectate de această pandemie. Să sperăm că vom reuși să îi dăm o mână de ajutor în măsura în care Parcul Industrial poate să îi ofere acest sprijin. Sunt oamenii trimiși în șomaj. E vorba de vreo 40 de muncitori care sunt trimiși în șomaj undeva în perioada în care, în România, evoluția nu era atât de gravă”, a mai spus Eftemie Popescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 5,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: