CSM Târgu Jiu va juca primul turneu la Oradea

CSM Târgu Jiu va debuta săptămâna viitoare în noul sezon al Ligii Naţionale de Baschet la Oradea. Echipa locală a fost repartizată la turneul 1 B unde va juca cu CSM CSU Oradea, SCM Timișoara şi CSM Galați.

Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020- 2021 va demara pe 10 decembrie. Similar fazei de calificare din Cupa României, se vor organiza trei grupe de câte patru echipe pentru a disputa primele trei etape din sezonul regulat al competiției, iar 12 din cele 14 echipe angrenate în LNBM vor participa în cele trei bule.

Aici se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare, în timp de două echipe vor sta. Este vorba despre Dinamo București și SCM U Craiova, federaţia anunţând că rămâne de văzut când se va disputa confruntarea directă între aceste echipe.

Perioada de desfășurare a primului turneu este 10-13 decembrie, iar gorjenii de la CSM Târgu Jiu se vor deplasa la Oradea. „Primul turneu se preconizează a fi în perioada 10-13 decembrie, următorul 22-23 decembrie, iar ultimul, tot în acest an, pe 28-29 decembrie. Se va continua în aceeași manieră până la finalul turului, ce este prevăzut la mijlocul lunii februarie”, a spus antrenorul gorjenilor, Claudiu Alionescu, care a aflat şi ultimele decizii în ceea ce privește locația turneelor, programul meciurilor și programul de testare.

Protocolul medical este unul nou, dar nu exclude testarea jucătorilor deja vindecaţi care vor avea parte de un singur test de această dată.

Federaţia a mai anunţat că data limită pentru depunerea dosarului de solicitare a dreptului de organizare pentru turneele 2 și 3, programate a se desfășura tot în luna decembrie, este 4 decembrie.

Iată componența celor trei turnee:

    Turneul 1A, la Cluj-Napoca – CSO Voluntari, Athletic Constanța, U-BT Cluj-Napoca, Steaua București

    Turneul 1B, la Oradea – CSM CSU Oradea, SCM Timișoara, CSM Galați, CSM Târgu Jiu

    Turneul 1C, la Sibiu – CSM Focșani, CSM Miercurea Ciuc, CSU Sibiu, BCM U FC Argeș Pitești

Meciurile se vor disputa pe 10, 11 și 13 decembrie la Cluj și Oradea, respectiv pe 11, 12 și 14 decembrie la Sibiu.

Vizualizări: 370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: