Baschetbaliştii CSM nu scapă de teste nici în campionat

Jucătorii echipei de baschet locale a CSM Târgu Jiu nu vor scăpa de testele Covid care sunt obligatorii şi la meciurile din campionatul LNBM. Startul noului sezon este programat pentru prima parte a lunii decembrie şi se va desfăşura tot în sistemul de turnee.

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a luat noi decizii după ultima ședință online, cea mai importantă fiind aceea de a menține obligativitatea celor două testări Covid, cu 7 zile înainte de turneu și cu 48 de ore înainte de intrarea în hotelul unde vor fi cazaţi, pentru jucătorii, staff-ul tehnic, staff-ul medical și delegații oficiali ai echipei.

Există totuşi o modificare a sistemului de testare, în sensul că, echipele care au avut jucători infectaţi, cum a fost şi cazul CSM, nu vor mai testa de două ori aceşti jucători ci doar o  dată. Sportivii care au fost declarați vindecați, fac doar testul cu 48 de ore înainte de intrarea în bulă și pot juca la turneu dacă testele sunt negative, acest lucru fiind posibil în următoarele 90 de zile după ce au fost declaraţi vindecaţi. Cum CSM a avut cam întregul lot infectat, în perioade diferite, va face probabil un singur test la cea mai mare parte a jucătorilor.

Ceilalți jucători, consideraţi fără istoric, pot participa la turneu numai dacă vor avea două teste negative, efectuate cu 7 zile și cel mult 48 de ore înainte de intrarea în bulă.  Echipele care au sportivi depistați pozitiv, la una din cele două testări anterioare turneului, pot participa la turneu cu ceilalți sportivi cu teste negative doar cu aprobarea DSP-urilor de care aparțin. Șoferul/șoferii autocarului, cu care se deplasează echipa, trebuie să facă doar testul cu 48 de ore înainte de intrarea în bulă, să fie negativ, și e recomandabil să nu aibă alte curse în acest interval. Numărul minim de jucători cu care o echipă poate participa la un joc din cadrul unui turneu este de şapte.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: