Încă un membru asociat se va retrage de la Pandurii

Pandurii Târgu Jiu va mai pierde în curând un membru asociat după ce recent CEO a anunţat oficial retragerea, iar ARTEGO s-a retras deja de doi ani din asocierea de la club. Primăria Târgu Jiu intenţionează să se retragă din asocierea de la clubul de fotbal şi să preia grupele de copii şi juniori de la Pandurii.

Conform regulamentelor FRF în vigoare, Primăria Târgu Jiu nu poate înfiinţa o secţie de fotbal la clubul propriu, CSM Târgu Jiu, decât dacă se retrage din asocierea de la Pandurii.

Teoretic CSM poate avea grupe de copii, însă doar la nivel de AJF Gorj, nu şi afiliate la FRF, în situaţia actuală în care Primăria este asociat la Pandurii. Un alt motiv al retragerii ar putea fi însă faptul că cei de la Pandurii se apropie de câştigarea procesului cu asociaţii pentru recuperarea sumelor datorate pentru perioada 2014 – 2017, ultimul termen fiind anunţat pentru începutul lunii februarie a anului viitor.

Deja Pandurii a anunţat că se va îndrepta împotriva asociaţilor şi pentru sumele datorate pentru perioada 2017 – 2020, perioadă în care asociaţii nu s-au retras şi nici nu au aprobat primirea de noi membri care ar fi putut susţine clubul de fotbal local. Acesta a fost şi motivul pentru care CEO a anunţat retragerea încă din vară de la Pandurii, pentru că se anticipa pierderea procesului şi faptul că cei de la Pandurii ar dori recuperarea sumelor restante şi din perioada următoare.

Totodată, CSM Târgu Jiu va prelua începând de anul viitor Stadionul Municipal de la Direcţia de Patrimoniu şi va avea nevoie măcar de grupe de juniori republicani ca să îl poată folosi, nefiind exclusă nici ideea de a înfiinţa o echipă de seniori pe viitor.

 Pe de altă parte, având o secţie a clubului Primăriei Târgu Jiu afiliată la FRF, CSM şi-ar putea crea structura de personal obligatorie, de care federaţia are nevoie pe orice nou stadion, pentru a-l face operaţional pentru meciurile echipelor naţionale.

Vizualizări: 1,508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: