Veste proastă pentru Burleanu, România pierde EURO U21

România a primit o veste proastă din partea celor de la UEFA. Forul continental a luat în calcul posibilitatea ca țara noastră să poată fi organizatoare a Euro U21 din 2023 dar, conform ProSport, UEFA a respins candidatura FRF în favoarea Georgiei.

 România U21 s-a calificat la al doilea turneu final consecutiv, după remiza din ultimul meci al preliminariilor, 1-1 cu Danemarca. Naționala lui Adi Mutu va merge la turneul final din martie 2021, care va fi organizat de Ungaria și Slovenia.  Rezultatele excelente la nivel de tineret i-au determinat pe cei de la FRF să spere că vor putea obține organizarea următorului turneu final, Euro 2023.

Cu toate acestea, forul condus de Răzvan Burleanu a primit o veste proastă. UEFA a avut de ales între candidatura României și cea a Georgiei, iar Asociația cu sediul la Nyon a mers în cele din urmă pe mâna gruzinilor.

Potrivit informațiilor ProSport, cum candidatura federației din Georgia la Euro 2020 (seniori), dar și pentru finala Europa League, a fost respinsă, iar Bucureștiul a primit organizarea turneelor finale ale Campionatului European 2020, care va avea loc în 2021, și Euro U19, UEFA a decis ca micuțul stat din Cauzaz să fie primească Euro 2023.

Decizia oficială a celor de la UEFA este așteptată în luna decembrie.

Opt stadioane ar fi fost în calcul pentru găzduirea celor 31 de meciuri, dacă România ar fi obținut organizarea Campionatului European U21 din 2023 dar printre acestea nu se afla şi noul stadion din Târgu Jiu.

    Arena Națională – București

    Steaua – București

    Giulești – București

    Arcul de Triumf – București

    „Marin Anastasovici” – Giurgiu

    „Ilie Oană” – Ploiești

    Cluj Arena – Cluj-Napoca

    „Dr. Constantin Rădulescu” – Cluj-Napoca

Vizualizări: 1,681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: