CSM Târgu Jiu va lupta pentru locul opt în LNBM

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu a început mai greu acest sezon, dar a avut apoi o serie de rezultate bune care dau speranţe conducerii. Şeful secţiei Adrian Roşu crede chiar că echipa se poate bate în acest sezon pentru un loc opt care ar permite accederea în play-off.

Cu un început greoi şi cu un lot completat din mers, CSM Târgu Jiu ţinteşte mai sus în acest sezon. Chiar dacă obiectivul realist este clasarea pe locurile 8-11, şeful secţiei de baschet a clubului, Adrian Roşu, vrea ca echipa să încerce să se bată pentru play-off.

„La baschet seniori, lucrurile au început pe un vibe pozitiv, ne-am înțeles situația și am încercat să facem tot ce putem pentru a crește progresiv. Consider că am făcut un lucru bun chiar dacă, din păcate, unele rezultate nu au fost în favoarea noastră. Cred că, ușor-ușor, CSM Târgu Jiu se va impune din ce în ce mai mult pe harta echipelor profesioniste din țară”, a declarat expertul sportiv pentru site-ul oficial al clubului.

Acesta a dezvăluit faptul că echipa se va lupta pentru locul opt: „În 2022 ne continuăm obiectivele de la startul campionatului și anume ocuparea locurilor 8-11. Dar cu siguranță vom lupta pentru acel loc 8 cu dinții, nu vreau ca cineva să creadă că mergem la meciuri împăcați cu ideea că și dacă luăm locul 9, 10 sau 11, suntem ok și în obiectiv. Fiecare persoană din staff și din lotul de jucători merge la lucru cu capul doar la locul 8! Sunt extrem de convins că are forța necesară. Dar, bineînțeles, doar chimia și inteligența jucătorilor ne vor duce acolo. Consider că suntem pe un trend ascendent din punct de vedere al chimiei, iar inteligența vine odată cu pregătirea lor, deci cred cu tărie că acest obiectiv este unul real și nu doar un vis iluzoriu de-al meu”.

Teoretic, gorjenii nu sunt aşa de departe de acest obiectiv, fiind pe locul 11 dar având 20 de puncte, la egalitate cu formaţia de pe locul opt, SCMU Craiova, şi la fel ca alte trei formaţii, ceea ce înseamnă că va fi totuşi o luptă grea pentru locul opt.

CSM Târgu Jiu are cinci victorii și 10 înfrângeri după tur iar primul meci din retur, care era programat pentru miercuri, nu s-a putut juca din cauza infectărilor din lotul SCMU Craiova.  

Vizualizări: 334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: