CSM va angaja trei experţi sportivi, pentru volei, handbal şi baschet

Clubul Sportiv Municipal  Târgu Jiu va începe activitatea în această lună, când urmează să fie scoase la concurs trei posturi de experţi sportivi. Clubul primăriei caută deocamdată experţi pentru cele trei secţii care vor funcţiona iniţial, volei, baschet şi handbal.

CSM va funcţiona pentru început cu trei secţii, volei, handbal şi baschet, alese după cum spune şi regulamentul acestuia: „disciplinele, ramurile şi probele sportive cu tradiţie şi valoare deosebită, solicitate de populaţia municipiului Târgu Jiu”.

Robert Bălăeţ a ales să înfiinţeze acele secţii care au atras în ultimii ani şi sportivi, dar şi spectatori, ştiută fiind tradiţia din handbal şi baschet a echipelor masculine care au ajuns la nivel de primă ligă şi de competiţii internaţionale chiar, şi tradiţia echipei de volei fete a CSS Târgu Jiu.

Conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al CSM Târgu Jiu, pentru fiecare secţie care va fi înfinţată va fi angajat un expert sportiv care va coordona secţia respectivă şi va avea în subordine antrenorii secţie. „În organigramă sunt trei posturi de expert, unul pe volei, unul pe baschet şi unul pe handbal, pentru că acestea sunt cele trei secţii pe care ne axăm iniţial. După aceea aceste secţii îşi pot desfăşura activitatea”, a explicat primarul Marcel Romanescu, care speră ca până în luna august să poată fi demarate şi înscrierile în competiţii ale echipelor: „Odată cu rezolvarea acestor probleme trebuie să se înscrie în competiţii. Şi avem timpul necesar ca până pa la începutul lunii august, poate chiar la jumătatea lunii august, să înscriem aceste echipe într-un anumit nivel al competiţiilor. Acum e clar că nimeni nu te primeşte direct în Liga Naţională sau Liga I, nici nu ştiu cum funcţionează toate aceste ramuri sportive, dar, din discuţiile pe care le-am avut cu directorul Robert Bălăeţ, mă interesează în primul rând implicarea în competiţii a tinerilor din Municipiul Târgu Jiu şi din judeţul Gorj”. CSM are aprobate zece secţii care pot fi înfiinţate, dar s-au ales doar cele trei secţii care au o oarecare pepinieră pentru că există echipe de juniori la cluburile şcolare din Târgu Jiu.

Pentru început Robert Bălăeţ are misiunea de a declanşa procedurile de semnare a colaborărilor cu alte entităţi sportive pe care edilul le vede  finalizate chiar în această lună, acestea necesitând aprobarea Consiliului Local: „Eu sper, şi am şi discutat şi cu directorul CSM, Robert Bălăeţ, ca la începutul acestei lunii, nu în şedinţa festivă, ci în şedinţa ordinară, să se poată declanşa primele proceduri. Este vorba de acele colaborări care se pot face cu entităţile sportive existente. Robert Bălăeţ trebuie să vină cu o astfel de propunere şi Consiliul Local să valideze aceste parteneriate pe care le va face. Pe de altă parte, pentru secţiile pe care le preluăm în totalitate, fără să avem nevoie de parteneriate, activitatea poate deja să înceapă după ce se scot la concurs posturile de expert sportiv”.  

O discuţie pentru preluarea totală a unei echipe deja înfiinţate a existat la baschet, acolo unde fosta echipă a ACS Târgu Jiu, rămasă fără finanţare, ar putea fi preluată de CSM Târgu Jiu şi înscrisă în viitorul sezon.

Vizualizări: 578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: