Romanescu: Ar fi un motiv de mândrie ca Pandurii să poată fi susţinută de municipalitate

Primarul Marcel Romanescu doreşte o colaborare fără animozităţi cu clubul Pandurii Lignitul pe tema bazei sportive de la Târgu Jiu. Edilul a precizat că speră să se găsească cea mai bună soluţie şi clubul Pandurii să funcţioneze mai departe pentru miile de suporteri gorjeni.

Primarul municipiului Târgu Jiu susţine că doreşte o colaborare cu clubul de fotbal din Târgu Jiu, club care a primit, printr-un contract de comodat, dreptul de a folosi terenurile de joc şi de antrenamente din baza sportivă de la Târgu Jiu.

Marcel Romanescu a explicat că îşi doreşte o colaborare în interesul municipalităţii dar fără animozităţi şi aminteşte că baza sportivă aparţine municipalităţii: „Mi-aş dori o colaborare cu clubul Pandurii, adică, dacă este în interesul municipalităţii şi putem face în aşa fel încât să funcţioneze şi Sala Sporturilor şi Stadionul şi cele două terenuri pe care le avem, trebuie să facem în aşa fel încât lucrurile să se desfăşoare normal fără să avem animozităţile din trecut. Şi exact cum am făcut atunci când a venit clubul FCSB la Târgu Jiu, voi proceda la fel de fiecare dată. Spun încă o dată, pentru domnul Condescu şi pentru toată lumea, toate aceste baze sportive sunt în proprietatea municipalităţii târgujiene. Da, există un contract de comodat, dar proprietar pe bazele sportive este Municipiul Târgu Jiu, nu domnul Condescu, nu domnul Golea, nu clubul Pandurii, pe care eu personal îl susţin”.  

În calitate de susţinător al clubului Pandurii, primarul Marcel Romanescu nu a fost prezent însă la nici un meci al echipei gorjene din acest sezon, deşi s-a declarat împotriva celor care au distrus clubul Pandurii înainte de a fi ales ca primar al Târgu Jiului.

Deşi nu exclude posibilitatea de a colabora şi cu principalul creditor al clubului, Marin Condescu, primarul a explicat că fostul preşedinte al pandurilor, acum creditor majoritar, nu are în opinia sa nici o calitate oficială la clubul Pandurii: „Eu prefer o colaborare cu domnul Condescu, deşi în momentul de faţă nu pot colabora cu domnul Condescu pentru că dânsul nu are nici o calitate. Eu am o calitate oficială, sunt primarul Municipiului Târgu Jiu şi aşa va fi până în 2020. Dar asta nu înseamnă că nu ţin cont de anumite lucruri pe care domnul Condescu le spune, pentru că are o experienţă bogată. Dar dânsul în acest moment nu este decât creditor, eu pot să discut cu domnul Golea, pot să discut cu reprezentanţii autorităţiilor publice locale sau cu reprezentanţii CEO dar nu cu domnul Condescu. Creditori, la masa credală la clubul Pandurii, sunt vreo 30 sau 50 – 100, nu ştiu exact. Dacă aş sta să discut cu fiecare creditor mi-aş pierde timpul degeaba. Dar sper să se găsească cea mai bună soluţie şi clubul acesta să funcţioneze. Pentru mine ar fi un motiv de mândrie ca clubul Pandurii să poată fi susţinut de municipalitate”.

Din anul 2016 când clubul Pandurii a intrat în insolvenţă, nici Primăria Târgu Jiu şi nici un alt membru asociat nu a mai susţinut financiar echipa oraşului Târgu Jiu.

Vizualizări: 893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: