CSU Craiova vs FCSB 2-0

CSU Craiova continuă lupta pentru titlu. După ce s-a impus în fața CFR-ului în runda precedentă, echipa antrenată de Marinos Ouzounidis a câștigat și în fața celor de la FCSB, joi, în etapa a patra a play-off-ului din Liga 1, scor 2-0.

Universitatea Craiova s-a impus şi în derby-ul cu FCSB, scorul partidei fiind 2-0. Oltenii mai fac astfel un pas spre titlu iar FCSB a pierdut şansa de a reveni pe locul 1. Universitatea Craiova – FCSB s-a încheiat cu victoria oltenilor, scor 2-0. După eșecul suferit pe terenul Universității Craiova, FCSB a picat pe locul doi în clasamentul play-off-ului, cu 39 de puncte, la două în spatele liderului CFR Cluj și la două în fața oltenilor lui Marinos Ouzounidis.

Craiova a deschis scorul după o fază la care Alexandru Cicâldău, ajuns la finalizare, nu i-a dat nicio șansă lui Andrei Vlad ('38). Repriza secundă a început cum nu se putea mai prost pentru Craiova. Alb-albaștrii au rămas în „10” după eliminarea lui Vătăjelu, iar emoțiile au început să crească la poarta lui Pigliacelli. Din acel moment, oltenii au mizat doar pe cartea contraatacului, stil care a facilitat golul secund al trupei lui Marinos Ouzounidis. Portarul lui FCSB, ireproșabil pe durata acestui sezon, a intervenit inexplicabil la șutul expediat de Nistor din afara careului. Vlad a apreciat greșit traiectoria balonului, mingea l-a izbit pe goalkeeper în mâna stângă și s-a dus în plasă.

Duelul din Bănie a avut parte și de faze încinse. FCSB a solicitat un penalty în minutul 6. Adrian Niță, scăpat spre poarta lui Pigliacelli, a șutat modest, în picioarele italianului. După ce a tras, Niță a fost călcat pe tendon de către Nicușor Bancu. Istvan Kovacs, „centralul” întâlnirii, a lăsat jocul să continue.

În startul reprizei secunde ('54), Craiova a rămas în „10”, Vătăjelu fiind trimis la vestiare pentru cumul de „galbene”. Fundașul oltenilor, avertizat în prima repriză, l-a „placat” pe Octavian Popescu în marginea careului de 16 metri. „Perla” roș-albaștrilor a avut probleme cu respirația câteva secunde, însă ulterior și-a revenit. FCSB a avut și un gol anulat până la final ('73). Moruțan a reușit să marcheze, finalizând o pasă filtrantă de excepție a lui Ovidiu Popescu. Reușita nu a fost însă validată, pentru că asistentul de pe acea parte, Vasile Marinescu, a dictat ofsaid.

   Clasament play-off:

1. CFR Cluj 41 puncte
2. FCSB 39
3. CSU Craiova 37
4. Sepsi Sf. Gheorghe 30
5. FC Botoșani 25

6. Academica Clinceni 22.

Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: