Cu ce se laudă primarii oraşelor din Gorj la sfârşitul anului 2011

Primarii oraşelor din Gorj se declară mulţumiţi de anul 2011. Majoritatea spun că au reuşit să realizeze investiţii mari într-o perioadă de criză. Pentru anul viitor îşi doresc sănătate şi noi mandate. Edilii gorjeni îşi petrec Crăciunul în sânul familiei, iar Revelionul în mijlocul cetăţenilor care le-au acordat votul de încredere în urmă cu aproape patru ani.

Anul 2011 a fost un an bun pentru majoritatea primarilor de oraşe din Gorj. Aceştia spun că au reuşit să atragă fonduri externe într-o perioadă de criză, bani cu ajutorul cărora au reuşit să realizeze proiecte importante pentru comunităţile lor. “Anul 2011 a fost un an cu rezultate, deşi am traversat o perioadă destul de grea. În vremuri de criză am reuşit să beneficiem de foarte multe programe cu finanţări europene. Multe dintre lucrările începute în anul 2011 se vor continua şi anul viitor. Mă refer la lucrările de reabilitare a străzilor, lucrările de reabilitare a reţelei de apă potabilă şi canalizare, staţia de epurare, construcţiile de locuinţe etc. Printre obiectivele propuse pentru 2012 se numără: deschiderea lucrărilor pentru realizarea centurii de ocolire a oraşului, modernizarea gării, programul de modernizare a Cinematografului “Victoria” şi investiţii noi la unităţile şcolare: creşe şi grădiniţe”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu. 

“Cu bani mulţi orice prost face treabă”

Un an plin de realizări a fost şi pentru Primăria Târgu Cărbuneşti. Edilul local spune că în perioade de criză se vede cine stăpâneşte arta managerială. “Într-o perioadă de criză îşi dovedeşte priceperea un manager. Cu bani mulţi orice prost face treabă. E mai greu să facă rost de ei. Personal mă declar mulţumit de anul 2011. Au existat perioade în care la nivelul oraşului Târgu Cărbuneşti erau deschise 11 şantiere, valoarea totală a acestora fiind de 1350 miliarde de lei vechi. În acest an am reuşit să modernizăm piaţa, să realizăm Centrul de Evidenţă a Populaţiei, să monitorizăm video oraşul, să turnăm covor asfaltic, corpul vechi al şcolii, să extindem sistemul de distribuţie al apei. Mă declar mulţumit şi de actul medical care se desfăşoară la parametrii deosebiţi şi de învăţământ întrucât 90% dintre absolvenţii de liceu au luat bacalaureatul”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti. 

Aşteaptă bani de la Udrea

Şi primarul de la Motru se declară mulţumit de realizările anului 2011. “A fost un an bun în care principalele obiective le-am realizat atât cu fonduri de la bugetul local cât şi cu fonduri europene. Sper ca anul 2012 să fie mult mai bun. Avem cinci proiecte cu o valoare de peste 4 milioane de euro pe care sperăm să le semnăm în luna ianuarie. De asemenea, avem depus la doamna Udrea un proiect de 2 milioane de euro ce vizează realizarea unui parc de agrement cu ştrand”, a declarat Dorin Hanu, primarul oraşului Motru. Obiectivele propuse pentru anul 2011 au fost realizate şi de Primăria Bumbeşti Jiu. “A fost un an cu multe dificultăţi financiare dar am reuşit să ne atingem obiectivele propuse. În anul 2012 sper să pot finaliza investiţiile începute în anul 2011 şi bineînţeles să redeschid spitalul”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

Îşi doresc noi mandate

Primarii gorjeni îşi vor petrece Crăciunul în familiile lor, iar Revelionul în mijlocul cetăţenilor. Urările, focul de artificii şi deschiderea şampaniilor la cumpăna dintre ani au devenit deja o tradiţie pentru edilii locali. La Târgu Jiu, nu vor lipsi căsătoriile de la Poarta Sărutului. Primarii oraşelor din Gorj îşi doresc noi mandate. “Ar fi păcat să renunţ la Primărie tocmai când să am satisfacţia lucrului împlinit. Mă bătuse gândul, la un moment dat, să virez dreapta. Nu oricine renunţă la un salariu de pe 80 de milioane, cât aveam eu la Petrom, pentru unul de 25 de milioane de lei vechi, cât am acum la primărie. Sunt mulţumit sufleteşte de ceea ce am realizat până acum şi vreau să continui. Mulţumirile sufleteşti nu se compară cu toată valuta”, a precizat Mihai Mazilu. Primarul de la Bumbeşti Jiu este hotărât să candideze pentru un nou mandat. “Îmi doresc să fiu sănătos atât eu cât şi familia mea. Iar dacă merit un nou mandat vor decide alegători. Dacă sunt sănătos automat sunt dispus să mă înham din nou la treabă”, a declarat Constantin Bobaru. Şi Dorin Hanu va îşi face planuri pentru anul 2012. “Îmi doresc sănătate şi de ce nu, un nou mandat dacă locuitorii oraşului Motru vor vrea acest lucru. Sunt gata să fac faţă adversarilor mei politici dacă oamenii consideră că merit. Nu vreau să mă impun cu de-a sila. Pe fruntea mea nu scrie “Primar”, iar dacă nu voi câştiga alegerile mă voi întoarce la meseria mea de inginer-minier”, a declarat primarul oraşului Motru.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: