Cu ce viteză circula un gorjean pe Autostrada Transilvania

Poliţiştii au surprins miercuri, pe Autostrada Transilvania, un şofer gorjean care conducea cu 219 kilometri pe oră. Poliţia face apel la toţi conducătorii auto să conducă preventiv, pentru a evita riscul producerii unor accidente de circulaţie grave.

 „La data de 20.08, la ora 16.06, un bărbat de 30 ani, din judeţul Gorj, a condus un autoturism, înmatriculat în Italia, pe Autostrada Transilvania cu viteză excesivă. Autoturismul a fost înregistrat de aparatul radar, la km 49, sensul de mers Câmpia Turzii – Gilău, rulând cu 219 km/h. Poliţiştii de la rutieră au aplicat 9 puncte amendă şi au dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioada de 90 zile”, a anunţat poliţia din Cluj.

În perioada 18-24 august, Poliţia Română desfăşoară o acţiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării limitei legale de viteză, circumscrisă calendarului campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL.

Şi IPJ Gorj face apel la şoferi pentru a evita viteza excesivă, dar şi oboseala sau alcoolul la volan. „Consumul de alcool reprezintă una dintre cauzele frecvente de conturbare a capacităţii de conducere! De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor”, avertizează IPJ Gorj.

Poliţiştii recomandă şoferilor obosiţi să nu se urce la volan. „Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho - motorii necesare conducerii în siguranţă”, arată IPJ Gorj.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: