Cu poliţia la citit apometrele palatelor din Obreja

Reprezentanţii furnizorului de apă Aparegio, însoţiţi de doi poliţişti locali, au fost ieri în control în cartierul Obreja din municipiul Târgu Jiu. Aceştia au fost să citească apometrele palatelor din zona respectivă. Romii din Obreja şi Meteor nu şi-au plătit facturile la apă de mult timp. Numai în zona Obreja restanţele acestora se ridică la circa 50 de mii de lei. Problema este că aici, faţă de Meteor, autorităţile nu sunt lăsate să citească apometrele şi sunt alungate la fiecare tentativă. De aceea se apelează la poliţiştii comunitari.

Vizate au fost ieri locuinţele romilor de pe străzile Mihail Kogălniceanu, Budai Deleanu şi Aurel Vlaicu, din zona Obreja. Angajaţii Aparegio care au mers ieri să discute cu proprietarii locuinţelor din această zonă au cerut şi de această dată sprijin poliţiştilor locali pentru a-i ajuta, asta pentru că a devenit deja o obişnuinţă în rândul rău-platnicilor de a nu permite citirea apometrelor. “Sunt probleme peste tot, însă aici, în zonele unde sunt cetăţeni de etnie romă, sunt mai deficitari în a plăti prestaţiile care se fac. În sensul că fie nu permit citirea apometrelor prin intrarea în curţi, fie scot câinii. Încă mai e de lucru pe zona respectivă şi atunci trebuie practicată, ca şi la ceilalţi, măsura debranşării, dacă nu se ajunge la înţelegere cu plata”, a declarat Ion Popescu, directorul general al Aparegio.

Nu vor să fie contorizaţi

Circa 45 de mii de lei are de recuperat furnizorul regional de la cetăţenii din zona Obreja pentru apa consumată, însă sumele sunt mai mari pentru că au fost luate în calcul doar datoriile mai vechi de 180 de zile. Nu de puţine ori, societatea Aparegio a făcut acţiuni în instanţă pentru a recupera datoriile care au depăşit o anumită vechime. “De data asta au fost liniştiţi. Ultima dată au fost mai agresivi. Sunt nemulţumiţi că este apa scumpă, că le-am pus contoare. Spun că nu trebuia să-i contorizăm. Că ei nu au ajutoare sociale, asociindu-ne cu primăria. Avem de recuperat de la câte o familie şi 4 mii de lei. Mulţi sunt plecaţi în străinătate, au lăsat bătrânii care n-au posibilităţi şi plătesc foarte, foarte greu. Sunt cazuri în care facem dosare în instanţă, nu lăsăm să treacă 3 ani. De regulă se ajunge la executor, mai recuperăm, dar tot sume mici”, a spus Daniela Rolea, şef birou Relaţii Clienţi în cadrul Aparegio.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: