Cucăilă nu vrea să fie despăgubit în rate!

Bărbatul din Târgu Jiu care în toamna lui 2013 a luat o bătaie soră cu moartea chiar în sediul Poliției Municipale, agresorii fiind doi polițiști și un jandarm care l-au „legitimat”, nu va primi prea curând despăgubirile din partea acestora, așa cum au fost ele stabilite de instanțele de judecată. Ion Cucăilă a fost luat dintr-un bar din centrul orașului și dus în șuturi până la dubă, după care „distracția” a continuat în sediul Poliției, dimineața el fiind aruncat pur și simplu în stradă, din duba Poliției, el ajungând cu greu acasă și, ulterior, la spital, fiind la un pas de moarte.

El spune că după pronunțarea sentinței în baza căreia agresorii săi au primit condamnări cu executare, a fost contactat de membri ai familiilor acestora pentru a negocia modalitatea de plată a daunelor dispuse de instanță.

„Eu nu am luat bătaie în rate“

Poliţiştii care l-au bătut trebuie să plătească câte 10.000 de euro, sentință definitivă. „A venit la mine soția unuia dintre ei ca să îmi explice că nu are de unde să îmi dea toți banii odată, că are copii mici și că să ne înțelegem pentru plata în rate. Mi-a venit să râd pentru că eu nu am luat bătaie de la soțul dumneaei în rate. Eu am fost lovit toată noaptea fără vreun motiv, iar acum chiar nu mă interesează cum se descurcă rudele lor. Eu puteam să fiu mort la ora asta și lor să nu li se întâmple nimic, că doar au mai fost cazuri. O să apelez la un executor judecătoresc pentru că vreau ca totul să fie legal. Cum se descurcă cei pe care îi au acasă și cum vor face cu despăgubirile chiar nu mă privește pe mine. Să se fi gândit la asta cei care m-au bătut”, spune Cucăilă, care speră ca pățaniile sale, dar și ale agresorilor, să fie o lecție de ținut minte și pentru alți oameni ai legii predispuși la violență.

El a fost lovit cu bestialitate de către agenții Nelu Popescu și Ionuț Cătălin Radu, precum și de jandarmul Alin Văduva, cel din urmă fiind mai mult spectator la agresiunile colegilor săi. Polițiștii au primit condamnări de 7 ani și, respectiv, 6 ani și 6 luni, în timp ce jandarmul are de executat 4 ani și 3 luni de închisoare, toți fiind obligați să îl despăgubească pe Cucăilă, dar și spitalul județean, cel care i-a tratat rănile bărbatului agresat.

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: