Cum a scăpat „Doina Gorjului” de plata chiriei

Conducerea Ansamblului Profesionist “Doina Gorjului” nu a mai plătit chiria la proprietarii Casei de Cultură a Sindicatelor pentru spaţiul folosit de mai bine de cinci luni. Dat fiind faptul că imobilul este disputat în instanţă de sindicat şi o fundaţie, preferă să nu plătească deloc. Singurele cheltuieli pe care le mai suportă din bugetul ansamblului sunt cele la utilităţi. Până anul trecut, aceştia plăteau lunar la chirie circa 80 de milioane lei vechi.

Patrimoniul Casei de Cultură a Sindicatelor este disputat de Fundaţia Casei de Cultură şi Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură, prin CNSLR Frăţia. Cum încă nu s-a stabilit cine este proprietarul, reprezentanţii Ansamblului Profesionist “Doina Gorjului” spun că au luat decizia să nu mai plătească chiria lunară pentru spaţiul folosit.

Spun că vor continua în acest mod până această problemă va fi soluţionată. “Am pus picioarele în prag şi nu mai plătesc chirie, plătesc doar utilităţile. Au fost n-au fost de acord cu asta, au trebuit să fie. I-am constrâns prin neplată. Deocamdată nu m-au somat. Anul acesta nu am plătit deloc. Până anul trecut plăteam 80 milioane chirie. Utilităţile pe iarnă sunt mai mari, pentru că ne-am încălzit cu curent. Instalaţia de căldură nu a mai pornit pentru că nu a avut nimeni curajul să o pornească, n-are verificare, n-are nimic. Nu vom plăti până se rezolvă problema asupra proprietăţii imobilului pentru că nu ştiu cui să plătesc”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist “Doina Gorjului”.

Reprezentanţii CNSLR Frăţia din Gorj spun că de fapt au semnat un acord cu ansamblul prin care le oferă cu titlu gratuit spaţiul. “Am semnat un contract de comodat cu Doina Gorjului. Practic le-am pus la dispoziţie gratuit spaţiile acestea cu condiţia să plătească utilităţile, aproape toate, ceea ce nu înseamnă o renunţare”, a precizat  Valentin Popa, preşedinte CNSLR Frăţia Gorj.   

Porumbel: „E a tuturor şi a nimănui”

Reprezentanţii ansamblului îşi trag nădejdea în Guvern pentru rezolvarea situaţiei referitoare la Casa de Cultură a Sindicatelor. “Noi ne-am dori să avem casa noastră. Părerea mea este că sediul cel mai potrivit a fost şi va rămâne Casa de Cultură a Sindicatelor, mai ales că, încă din construcţia ei au fost spaţii prevăzute pentru Doina Gorjului. E a tuturor şi a nimănui, a sindicatelor şi a unei fundaţii fantomă care, înglobată în datorii, a făcut să ajungă acest sediu pe mâna unui lichidator judiciar, după ce fundaţia respectivă a înscris-o în patrimoniu fără să aibă niciun drept. Sperăm  mai nou, ca printr-o hotărâre de Guvern, care să salveze nu numai Casa de Cultură, ci toate clădirile de acest gen din ţară”, a precizat Gheorghe Porumbel.

De-a lungul timpului Casa de Cultură a Sindicatelor a fost cât pe ce să fie scoasă la vânzare dat fiind faptul că, fundaţia care şi-a însuşit-o înregistra datorii foarte mari la Direcţia de Taxe şi Impozite locale.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: