Cum a aflat Ciprian Florescu că a fost reclamat la DNA

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, a aflat că sunt reclamaţii pe numele lui la DNA şi ANI după ce instituţiile de control au solicitat documente de la instituţia la care lucrează. Florescu crede că sunt acuzaţii inventate de democrat-liberali şi spune că firma soţiei sale a primit în mod legal sponsorizări de la companii de stat şi primării.

Rep.: Care sunt acuzaţiile care vi se aduc?

Ciprian Florescu: Nu ştiu care sunt acuzaţiile aduse în cazul acelor denunţuri. Ştiu doar că s-au primit documente la instituţiile subordonate Consiliului Judeţean, sunt chestiuni care probabil ţin de anchetă, n-am nici un fel de problemă. Nu am absolut nici un fel de idee despre ce despre ce este vorba, probabil pe declaraţii de interese, pe declaraţii de avere, pentru că Puiu Diaconescu vorbea printr-un ziar al lui că am vile, case nedeclarate, afaceri şi aşa mai departe. E total fals.

Rep.: Credeţi că Puiu Diaconescu este singura persoană care v-ar putea purta sâmbetele?

C.F.: Cu siguranţă, nu. În societatea românească, duşmani are oricare dintre noi, niciunul nu ducem lipsă. E foarte posibil ca aceste atacuri să fie accentuate dintr-o anumită direcţie. Nu am nici un fel de apăsare, organele abilitate îşi fac datoria, toate declaraţiile mele sunt conforme cu viaţa reală. Cred că a fost o tentativă de a provoca fie autosesizarea organelor de cercetare, fie poate plângeri anonime.

Rep.: Există posibilitatea ca donaţiile făcute soţiei dumneavoastră să aibă legătură cu denunţurile?

C.F.: Nu e vorba de donaţii, este vorba despre nişte contracte pe care le are ca persoană fizică autorizată. Totul este absolut legal. Soţia mea este un om de cultură care munceşte spre deosebire de alţii nu primeşte nici donaţii, nici sponsorizări fără să presteze munca pe care o are pe obiectul de activitate al PFA. Este dreptul oricărui cetăţean din România să câştige un venit în limitele legii şi nu văd care este supărarea.

Rep.: Aveţi emoţii în ceea ce priveşte şedinţa de vineri?

C.F.: Am avut foarte multe lucruri de făcut în week-end şi nu am avut timp să mă gândesc la şedinţa de vineri. O aşteptăm pentru că, probabil, lucrurile se vor aşeza, se vor decanta supărările, iar lucrurile vor intra pe un făgaş normal.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: