Cum a ajuns la Pele fanionul echipei de tradiție din Târgu Jiu

Legendarul fotbalist Pele, singurul jucător din istoria fotbalului cu trei Cupe Mondiale în palmares, a încetat din viață joi, la vârsta de 82 de ani. Acesta a primit cadou fanionul echipei Pandurii, în timpul unei acțiuni caritabile la care a luat parte și președintele de atunci al echipei Pandurii, Marin Condescu.

Printre românii care l-au cunoscut pe marele fotbalist se numără și fostul președinte de la Pandurii, Marin Condescu. Fiind într-o croazieră pe Mediterana cei doi au avut ocazia să discute despre fotbal, în special de echipa națională a României.

Pele și-a amintit, la ani distanță de la turneul final, de echipa ”tricolorilor”, a precizat Marin Condescu, fost președinte la Pandurii Târgu Jiu.

Cu scopul de a strânge fonduri pentru o cauză nobilă, Pele a strâns mai mulți oficiali de cluburi, din mai multe țări, pe un vas de croazieră pe care au fost organizate licitații. În dialog cu cei de la Sport.ro, Marin Condescu și-a amintit despre discuția pe care a purtat-o cu emblema fotbalului brazilian. „Venise invitația, dacă sunt de acord să mergem într-o croazieră de o săptămână. Am plecat din Veneția, am făcut tot nordul de la Marea Mediterană până-n Grecia, dar și întors. Am fost mai mulți oameni din lumea sportului. Ținea minte toată echipa României de la Campionatul Mondial.  Era într-o misiune umanitară voia să facă un centru de sănătate, un spital, pentru cei care nu pot să-și plătească asigurările mediale. A închiriat acest vapor, a invitat pe toată lumea”, a povestit acum Marin Condescu, în exclusivitate, pentru sport.ro, acolo explicând cum a ajuns fanionul celor de la Pandurii la Pele: „Guvernul brazilian a făcut pentru toate cele 1.000 de goluri pe care le-a marcat medalii de aur, argint și bronz, și în fiecare seară se organizau licitații. Și începea nebunia! Se vindea și cu 2-3.000 de euro golul. Și toate aceste fonduri obținute au fost donate pentru construirea acestui spital. De aici a plecat ideea de a organiza croaziera. Au fost de la toate cluburile din Europa printre invitați, din Africa, din America. Pe vasul ăla eram vreo 3.000 de oameni. A fost o mare bucurie, să stai lângă definiția supremă a fotbalului! N-aș putea să-ți spun cât de plăcut era ca și discuții. Cred că s-a întâlnit cu toți acei oameni, șapte zile a fost satisfacția supremă. Dacă nu eram în lumea fotbalului, e clar că nu ajungeam acolo. Am și cu ce să mă mândresc. Îmi povestea despre echipa României, cu marii jucători. Știa și atunci despre Hagi și Popescu, i-a plăcut la un moment dat, nu știu în ce împrejurări, Adrian Ilie! M-a întrebat și despre ce este acum”.

Legendarul Pele a marcat, potrivit Guinness, 1.279 de goluri în toată cariera, în 1.363 de meciuri. Inclusiv FIFA îl recunoaște ca fiind fotbalistul cu cele mai multe goluri înscrise în carieră. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: