Hamutovski, fost portar de la FCSB, a primit "pedeapsă chimică" în Belarus

Fostul internațional din Belarus, Vasili Hamutovski, cel care a activat și în România, pentru FCSB dar și la Petrolul, a fost arestat la finalul lunii septembrie în țara natală. Acesta a fost condamnat recent de un tribunal din Belarus cu „pedeapsă chimică”.

Fostul portar a fost reținut de poliție pentru că a participat la mitinguri împotriva regimului de la Minsk, condus de Aleksandr Lukashenko.

Tribunalul care l-a judecat a dat sentința de doi ani de ”pedeapsă chimică”, așa cum este numită o sentință împotriva manifestanților împotriva regimului în Rusia sau în Belarus, a informat ziarul tribuna.com.

”Pedeapsa chimică” presupune executarea sentinței într-un alt spațiu decât o închisoare convențională, dar și muncă în folosul comunității în perioada de detenție. Vasili Hamutovski își va executa pedeapsa la domiciliu, sub atenta supraveghere a autorităților locale, o așa-numită ”chimie la domiciliu”.

Fostul goalkeeper de la FCSB, care ultima dată în România a activat ca antrenor cu portarii la CSA Steaua, a fost acuzat că a încălcat Articolul 32 din cadrul Codului Penal al Republicii Belarus. ”Participări active la acțiuni în grup care încalcă în mod grav ordinea publică”, se arată în Articolul 32 al Codului Penal al Republicii Belarus.

Vizualizări: 1,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: