Cum a fost pedepsit liderul sindical de la Poliţia Locală Târgu Jiu

Stelian Mihu, liderul filialei Gorj a sindicatului Pro Lex, a fost retrogradat temporar din funcţia deţinută la Poliţia Locală Târgu Jiu, pentru că ar fi denigrat imaginea instituţiei. „Se pune lacăt la gura liderilor sindicali care semnalează încălcări ale legii în instituţiile publice ale statului”, a reacţionat Alin Munteanu, liderul UST Cartel Alfa Gorj.

Stelian Mihu, liderul grupei sindicale SNPV Pro Lex ce funcţionează la nivelul Poliţiei Locale Târgu Jiu, a fost sancţionat disciplinar cu retrogradarea din funcţia deţinută, pe o perioadă de 7 luni. Acesta a fost decăzut din funcţia de agent superior, în cea de agent principal. O comisie care s-a constituit la nivelul unităţii a hotărât sancţionarea disciplinară a sindicalistului pe motiv că a denigrat imaginea instituţiei prin declaraţiile date presei cu ocazia protestului organizat în luna februarie în faţa sediului Poliţiei Locale. Decizia a fost dată la finele lunii iunie. Mihu a spus tot timpul că această comisie nu este legal constituită, neavând un membru din partea Pro Lex, care este sindicatul majoritar la nivel de unitate. Acum, sindicatul are membru în comisie, însă ancheta a fost efectuată de vechea comisie.

Conducerea Cartel Alfa Gorj este solidară cu liderul grupei sindicale SNPV Pro Lex şi anunţă că va sesiza organele abilitate să ia măsuri. „Sancţionarea disciplinară a liderului sindical Stelian Mihu pentru aceste motive este o lovitură dură adusă mişcării sindicale la nivel naţional, astfel încercându-se a se pune lacăt la gura liderilor sindicali care semnalează încălcări ale legii în instituţiile publice ale statului. Pe această cale, în semn de solidaritate cu liderul grupei sindicale SNPV PRO LEX din cadrul Poliţiei Locale Târgu Jiu, Stelian Mihu, îi aduc la cunoştinţă faptul ca îi sunt alături în toate acţiunile ce le va iniţia pentru ca aceste abuzuri să fie sancţionate conform legii şi voi semnala Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, cât şi celelalte instituţii abilitate ale statului”, a declarat Alin Munteanu, preşedintele UST Cartel Alfa Gorj.

Vizualizări: 4,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: