Cum a reuşit un avocat „Şova” să fie plătit 27 de ore într-o zi

Avocaţii de la Casa Şova au devenit celebri înainte de finalizarea dosarului penal, pentru că au reuşit în unele zile să deconteze 25, 26 sau chiar 27 de ore. O parte la Complexul Energetic Turceni, o parte la Rovinari. „Pentru că au descoperit dilatarea timpului, au beneficiat şi de 40 de lei masă pe zi”, spunea zilele trecute liderul sindical Constantin Mitrescu. În deconturile făcute de cele două complexuri se arată şi ce susţineau avocaţii că au făcut în zilele când au muncit 27 de ore, deşi ziua cu noapte cu tot abia are 24.

În anul 2008 avocaţii Radu Cernov şi Georgiana Panait au lucrat 27 de ore, respectiv 26 de ore pe zi pentru complexurile Turceni şi Rovinari, la tariful de 180 de lei pe oră. Confruntând cele două situaţii ale deconturilor de la complexuri rezultă că, în 15 ianuarie 2008, Radu Cernov a lucrat 27 ore din care 20 de ore decontate la Turceni şi 7 ore la Rovinari. Pentru cele 20 de ore decontate la Turceni, Radu Cernov a analizat propunerea de contract cu Austrian Energy pentru o instalaţie de desulfurare la unul din grupurile companiei. În aceeaşi zi, la Rovinari, Cernov îşi deconta 7 ore pentru că a studiat nişte documente necesare anulării unei licitaţii pentru nişte lucrări.

Alte exemple ar mai fi în zilele de 19 februarie, când Cernov a lucrat 21 de ore, 13 decontate la Turceni şi 8 la Rovinari şi pe 8 şi 9 octombrie când a lucrat câte 23 de ore pe zi, 16 decontate la Turceni şi 7 la Rovinari.

Georgiana Panait este cel de-al doilea avocat ce a muncit zi lumină la Gorj. Pe 30 septembrie ea a reprezentat Complexul Rovinari şi Turceni în două procese, pentru fiecare decontând 13 ore. În total ar fi lucrat 26 de ore în aceeaşi zi. Georgiana Panait şi-a decontat 13 ore la Turceni, pentru că a reprezentat compania într-un proces între Turceni şi Termoelectrica. Alte 13 ore le-a muncit tot la Tribunalul Gorj, unde CE Rovinari a avut un proces cu Ion Mecu, fost director de la Comercial, intrat în conflict cu directorul Laurenţiu Ciurel. El contesta modificarea unilaterală a contractului de muncă. Ion Mecu a fost cel care i-a pus lui Ciurel în vedere că nu respectă legea în privinţa contractului pentru lucrările de "şlam dens".

Deconturi la indigo în litigiul cu ICM

În litigiul ICM, avocaţii lui Şova şi chiar Dan Şova au decontat sute de ore, la indigo, atât la Turceni, cât şi la Rovinari. De exemplu, între 14 şi 18 februarie, opt avocaţi „Şova” au lucrat 120 de ore pentru o opinie legală în dosarul ICM – CE Rovinari. Aceiaşi avocaţi, în aceeaşi perioadă, au lucrat tot 120 de ore pentru a redacta o opinie legală în dosarul ICM- CE Turceni. Însuşi Dan Şova şi-a decontat deplasarea la sediul ICM atât la Turceni, cât şi la Rovinari.

Acelaşi tip de jaf şi în zilele de 8 şi 9 octombrie 2008. Patru avocaţi, 23 de ore fiecare pentru aceste zile. Radu Cernov, Iuliana Negoiţă, Cristina Dascălu şi Suzana Alsamadi au lucrat pe brânci, câte 16 ore pe zi pentru Turceni, la traducerea documentaţiei ce trebuia prezentată BERD pentru grupul 6, şi încă şapte ore de fiecare pentru Rovinari, pentru care au studiat o serie de legi.

Sova_10_001

Vizualizări: 367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: