Cum a trăit un director de la CE Turceni un an cu 1000 de euro

Reangajarea lui Ion Răuţ într-un post de conducere la Complexul Energetic Turceni l-a obligat pe acesta să completeze o declaraţie de avere, conform procedurilor legale, documentul respectiv conţinând însă cifre puţine şi mici, menite parcă să confirme că fostul ofiţer de Securitate a fost instruit şi în a se descurca în vremuri potrivnice cu bani extrem de puţini.  La capitolul venituri pe anul 2010, noul şef de la Turceni menţionează doar două sume, care, luate fiecare în parte, pot fi echivalate cu alocaţia plătită de stat copiilor…

Astfel, în perioada în care a fost consilier local la Câlnic, funcţie din care a demisionat cu peste un an în urmă din cauza conflictelor pe care le avea cu liberalul şef Dian Popescu, Răuţ a încasat suma de 1464 lei. În tot acest timp, rămas fără un loc de muncă la Turceni, Ion Răuţ a beneficiat de o colaborare cu filiala locală a ULIM, colaborare care i-a adus un venit de 2886 lei. De menţionat ar fi că ULIM, adică universitatea din Moldova, îl are ca reprezentant în România pe deputatul Dan Morega, cei doi regăsindu-se în trecut sub steagul PNL pe baricada bătăliei politice, ambii fiind acum susţinători ai UNPR.

În concluzie, Ion Răuţ a avut anul trecut venituri extrem de reduse, lucru care nu l-a împiedicat să achiziţioneze în acest an un teren în suprafaţă de 5000 mp în intravilanul comunei Câlnic, acolo unde mai deţine şi alte proprietăţi. E greu de spus din ce a trăit politicianul care în ultimii ani a trecut pe la PDL, PNL şi UNPR, atâta timp cât mai are acasă două autoturisme şi un tractor, care presupun şi ele nişte cheltuieli minime, dar şi o rată la bancă, împrumutul de 72.000 de lei luat în 2006 fiind scadent prin 2016. Răuţ are însă ocazia să scoată pârleala pentru că hotărârea judecătorească prin care a fost dispusă reangajarea sa la Complexul Energetic Turceni prevede şi plata drepturilor salariale care nu i-au fost achitate în cei circa trei ani  în care a stat pe tuşă.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: