Cum ajută localnicii să scape de sărăcie

Vești bune pentru localnicii din comuna gorjeană Padeș, care au posibilități financiare reduse. Primăria a semnat un protocol de colaborare în vederea obținerii unor fonduri europene privind incluziunea socială și combaterea sărăciei.

Prin acest proiect se dorește promovarea antreprenoriatului social și dezvoltarea întreprinderilor sociale. ”S-a semnat Protocolul de colaborare între IPA SA și Primăria Comunei Padeș, având ca scop principal înființarea de întreprinderi sociale în mediul rural, în vederea integrării pe piața forței de muncă a persoanelor din grupurile vulnerabile și în vederea combaterii sărăciei. În urma încheierii acestui Protocol, se vor realiza cursuri de economie socială. Vă vom ține la curent cu privire la sesiunile de instruire care se vor realiza în acest sens”, informează Mihai Troacă, primarul din Padeș.

La acest proiect vor participa 76 de persoane din comuna Padeș. Scopul este acela de a se înființa întreprinderi în mediul rural pentru integrarea pe piața muncii a persoanelor vulnerabile în vederea combaterii sărăciei.

Vizualizări: 1,514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: