Motru: Jocuri politice cu hotărâri de Consiliu Local fără respectarea legii

Jocurile politice par a nu se mai termina la Motru. Prefectura Gorj a cerut Consiliului Local să revoce o hotărâre dată la începutul lunii septembrie prin care doi consilieri locali au fost delegați ca reprezentanți în Adunarea Generală a Acționarilor de la Direcția Publică Motru, deși se trimiseseră la Monitorul Oficial pentru publicare numele altor persoane. În aceste condiții a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local Motru pentru revocarea hotărârii, numai că majoritatea consilierilor a votat împotriva revocării. În aceste condiții hotărârea va fi contestată de Prefectura Gorj în instanță.

Primarul din Motru, Cosmin Morega, susține că la mijloc ar fi vorba de niște jocuri politice făcute de consilierii PNL în frunte cu fostul edil Gigel Jianu. ”Cele două persoane, Ion Iorga și Claudiu Alpredi, sunt acum în AGA de la Societatea Comercială Direcția Publică Motru, după ce s-a aprobat hotărârea de numire a lor în ședința de Consiliul Local din 3 septembrie. Au făcut mișcarea asta pentru că cei doi nu se mai regăseau pe lista de consilieri locali și li s-au promis aceste mandate ca să nu facă scandal și că au indemnizații mai mari decât în postura de consilieri locali. Se lăsa cu certuri și demisii din PNL. Este vorba de jocuri politice aici. Scopul este acela de a schimba directorul și Consiliul de Administrație al societății”, susține primarul Cosmin Morega.

Juriștii Prefecturii Gorj au analizat această hotărâre a Consiliului Local și au trimis-o înapoi spre revocare. În acest sens a fost convocată o ședință extraordinară, numai că nu s-a rezolvat nimic. ”Au fost 10 voturi împotriva revocării și 7 abțineri. Cei care au votat împotrivă au fost consilierii PNL, USR și PMP. Pe cei de la PNL îi înțeleg să voteze împotrivă, pentru că ei au adoptat-o, dar restul nu știu ce au avut. Ciudat este faptul că și consilierul PMP a votat împotrivă, deși instituția prefectului, condusă de un prefect susținut de PMP, a constatat că este ilegală.”, susține primarul din Motru.

Cosmin Morega este decis să se adreseze cu o plângere organelor abilitate, mai ales că are și un punct de vedere oficial de la Prefectura Gorj că hotărârea nu a respectat prevederea legală. ”Prefectura va contesta acum în instanță hotărârea de numire a celor doi în AGA, iar eu o să fac o sesizare la organele abilitate să cerceteze acest caz. Nu este normal așa ceva, în contextul în care se știa că numirile pentru AGA au fost trimise pentru publicarea în Monitorul Oficial”, a explicat Morega.

Galerie foto



Vizualizări: 4,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: