Cum alegem ochelarii de soare potriviți?

Vara este foarte important să purtăm ochelari de soare, ca să ne protejăm de razele ultraviolete, dar la fel de mare grijă trebuie să avem ca nu cumva aceștia să ne facă mai mult rău decât bine. O spun medicii oftalmologi, în sezonul în care de la copii, până la adulți, cu toții ne dorim o pereche de ochelari de soare cât mai atrăgătoare.

Soarele este mai puternic de la o zi la alta. Știm deja că trebuie să ne protejăm pielea de razele lui, dar la fel de atenți trebuie să fim și cu ochii. Cum ochelarii de soare au depășit de mult bariera unui accesoriu, ei au devenit o necesitate. Specialiştii confirmă, lentilele ochelarilor de soare trebuie să ofere protecţie sută la sută împotriva radiaţiilor, altfel omul se alege arsuri. În general, lentilele de ochelari sunt însoţite de certificate care arată clasa de protecţie la UV. O pereche de ochelari cu o dimensiune corespunzătoare, de exemplu, asigură pentru doamne şi domnişoare o îmbătrânire mai târzie a pielii din jurul ochilor şi deci riduri mai puţine.

Nu frumuseţea sau trendul primează

Medicii sfătuiesc însă pe toată lumea că nu frumuseţea trebuie să fie criteriul după care alegem ochelarii şi nici trendul din modă. Atunci când nu suntem convinși că am cumpărat ceva de calitate, putem să facem un test al lentilelor în cabinetele de oftalmologie. Așadar, testul făcut în cabinetele de optică medicală este singura garanție că ochelarii pe care îi purtăm ne sunt într-adevăr de folos. Deși conștienți de riscuri, în general, oamenii nu se gândesc prea mult la aceste lucruri atunci când își cumpără ochelari de soare. Medicii spun că e total greşit  pentru că lentilele care nu îndeplinesc anumite criterii nu doar că nu ne protejează, dar pot provoca, uneori, leziuni pe retină.

Nu cedaţi la insistenţele copiilor, le puteţi afecta vederea!

O greșeală frecventă în rândul părinților, care se lasă ușor înduplecați de copii, este aceea de a cumpăra ochelari cât mai colorați și din locuri neavizate, de pe stradă sau de pe plajă, fără a se gândi la răul pe care îl fac celor mici. Specialiștii spun că neglijența lor poate afecta iremediabil vederea micuților. Chiar dacă preţul e mai mare pentru ochelarii recomandaţi de medicul oftalmolog, trebuie făcută investiţia care, la final, va fi mai ieftină decât dacă ar trebui să apelăm la serviciile medicilor pentru a ne corecta vederea.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: