Cum alegi cel mai bun service auto pentru mașina ta!

Atunci când ai propriul autoturism, știi deja că ești nevoit să îți găsești un service auto bun, de încredere, la care să apelezi în cazul în care este nevoie. Nu neapărat pentru rezolvarea problemelor comune, cât mai ales pentru revizia auto periodică. Dar… cum să faci alegerea unui service auto bun, când sunt destul de multe astfel de firme? Vom încerca să îți venim în ajutor cu câteva informații, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie.

Recomandările cunoscuților

Prima, dar și cea mai bună metodă de a găsi un service auto de încredere este să apelezi la rude, prieteni, cunoscuți, conducători auto ca și tine, care să îți dea unele recomandări în acest sens. Și, știind cum se prezintă autoturismul lor, îți poți da seama de profesionalismul personalului de la serice.

Cât mai aproape de locuința ta

Este indicat ca service-ul auto cu care îți rezolvi problemele să nu fie foarte departe de locuința ta. Vei ajunge ușor acolo, și în plus, dacă în urma verificărilor ți se recomandă să lași mașina acolo, pentru a fi supusă unor reparații mai elaborate, să poți ajunge pe jos acasă, sau măcar folosind mijloacele de transport în comun.

Garanție pentru piese, dar și pentru lucrările efectuate

Degeaba ai un service auto aproape de casă dacă acesta nu este însă autorizat, pentru a avea garanții pentru lucrările /reparațiile efectuate. Și, pe cât posibil, optează pentru un atelier de reparații care să fie acredidat de producătorul mărcii mașinii tale. Chiar dacă este nevoie să înlocuiești un absorbant bara spate, e mult mai simplu dacă vei proceda ca la carte, cum se spune.

Experiență vastă

Chiar dacă nu întotdeauna vechimea pe piață nu este sinonimă cu experiența în cazul unui service auto, de cele mai multe ori nu prea ai cum să dai greș. Până la urmă, cel mai probabil nu a rezistat degeaba atâția ani de zile! Dar, pentru a fi cu inima împăcată, încearcă să găsești unul care consideri că răspunde mai bine cerințelor tale.

Costuri ușor de suportat

Este de la sine înțeles că service-ul auto pentru care vei opta trebuie să practice niște prețuri acceptabile pentru buzunarul tău. Dacă doar o simplă intervenție te lasă cu buzunarele goale, atunci mai bine caută un alt service. Și, o mică recomandare pentru tine: niciodată nu lăsa mașina în service fără să ceri un deviz al pieselor care urmează să fie înlocuite, dar și costul manoperei. De asemenea, ar fi de preferat să accepte și plata cu cardul.

Piese auto originale

Evident că este în avantajul tău ca piesele de schimb să fie unele originale, care să aibă certificate de garanție. Sau, dacă nu ai probleme cu așa ceva, piesele aftermarket sunt și ele o variantă bună, deoarece sunt de bună calitate, și ceva mai ieftine. De asemenea, întreabă dacă poți aduce tu piesele, pe care personalul de la service să le monteze apoi pe mașină. Dacă sunt de acord cu așa ceva, sigur vei găsi piese la un distribuitor sau un magazin online, unde prețurile nu sunt atât de ridicate.

Lucrători profesioniști

Cei care se ocupă de mașina ta trebuie să fie buni profesioniști. Poate că nu este chiar atât de greu să schimbi o plăcuță de frână, dar atunci când vine vorba despre orice lucrare legată de mașina ta, parcă dormi mai liniștit noaptea știind că un angajat cu studii în domeniu și cu experiență s-a ocupat de asta. De asemenea, când este vorba de lucrări mai complicate, chiar este nevoie de cineva cu multă experiență, care să știe exact ce să facă, nu să meargă pe bâjbâite, poate o nimerește… poate nu.

Comunicare bună cu clienții

Este și normal să îți dorești să fii pus la curent cu tot ceea ce se lucrează la mașina ta. Este bunul tău, pe care ai cheltuit destui bani, așa că nu este nimic ieșit din comun să vrei să afli astfel de informații. Prin urmare, cei de la service-ul auto trebuie să comunice bine și eficient cu tine. Și, nici tu nu te jena să pui multe întrebări, pentru a-ți fi lămurite toate aspectele.

Te poți programa la telefon sau online

Cu toții suntem pe fugă, facem totul contra cronometru. La fel stau lucrurile și atunci când vrei să faci revizia auto, și nu ai timp de pierdut. Un service profesionist acceptă și programări online sau telefonice și, ce este și mai important, chiar le respectă.

Colaborează cu asiguratorul tău auto

Asigurarea auto este cea care te scutește de multe neplăceri cauzate de unele incidente în trafic. Și nu, nu vorbim de RCA – asigurarea obligatorie, ci de CASCO, cu ajutorul căreia scapi de acele cheltuieși neprevăzute. Ai grijă doar ca service-ul tău auto colaborează cu asiguratorul tău auto, pentru ca să nu fii nevoit să plătești tu reparațiile și apoi să aștepți mult timp pentru a recupera bani de la asigurător.

Mașină la schimb

În ultima vreme, tot mai multe service-uri auto profesioniste le oferă clienților care lasă mașina acolo pentru reparații varianta de folosi un autoturism de schimb. Este de-a dreptul fantastic, pentru că ești de-a dreptul dependent de mașină pentru a ajunge rapid în locurile unde ai nevoie zilnic, iar varianta folosirii mijloacelor de transport în comun sau a taxiurilor nici nu se pune în discuție.

Returnarea pieselor înlocuite

Pesele vechi care au fost schimbate de pe mașina ta ar trebui să îți fie date înapoi. Apoi, tu decizi ce faci cu ele, dar de regulă majoritatea celor aflați în această situație preferă să le lase în service, pentru reciclare sau distrugere. În acest caz, este nevoie de acordul tău în scris.

Vizualizări: 918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: