Cum au primit locuitorii din Cernăuți ajutoarele trimise din Gorj

Un camion plin cu ajutoare umanitare din judeţul Gorj a ajuns la românii de pe Valea Siretului, Cernăuţi. Haine, produse alimentare, medicamente, produse igienice şi multe alte lucruri utile vor fi oferite refugiaţilor ucraineni care s-au adăpostit în această localitate, notează TVR Moldova.

Tudor şi Iulia, cu fiul lor Robert în vârstă de un an, au venit din oraşul Kiev şi s-au refugiat în comuna Suceveni. Şi acum îşi aduc aminte cum s-au trezit dimineaţa de zgomotul împuşcăturilor. N-au stat mult pe gânduri şi au decis să-şi lase casa.

„Aici, pur şi simplu, este minunat. Oamenii sunt foarte buni, ospitalieri. Ne ajută cu hrană, ne-au ajutat cu haine, încălţăminte. Ne-au oferit bunuri şi pentru copil. Se observă şi susţinerea refugiaţilor de peste hotare. Ne-au primit foarte bine. Nici nu se putea mai bine”, a subliniat bărbatul.

Orice ajutor e mai mult decât binevenit în această situaţie. Autorităţile locale le oferă persoanelor refugiate tot ce au nevoie din lotul umanitar trimis din România.

„Oamenii au fugit fără nimic. Le mulţumim pentru ajutor. Ei vor veni fiecare după necesitate şi vor lua de aici produse. Vă mulţumim că avem de unde să le acordăm ajutor. Datorită fraţilor din România avem acest ajutor care acum se sortează şi va fi împărţit celor care nevoie de aceasta”, a menționat Daniela Timiș-Levițchi, angajată a primăriei Suceveni.

În prezent, în comuna Suceveni din Cernăuţi sunt adăpostiţi mai mult de 300 de refugiaţi, printre care şi un bebeluş de doar două luni, dar şi bătrâni care au peste 80 de ani.

Vizualizări: 696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: