Olimpiada de iarnă a elevilor cu dizabilități, la Rânca

Zeci de elevi cu dizabilități din mai multe zone ale țării s-au întâlnit la Rânca pentru o competiție pe care nu o vor uita mult timp. Mai exact, copiii au avut șansa să participe la propria lor olimpiadă a jocurilor de iarnă.

Proiectul nu se află la prima ediție, iar copiii sunt extrem de încântați. ”Aflată la cea de-a 5-a ediție, Olimpiada Jocurilor de Iarnă pentru elevii cu dizabilități este organizată de Centrul Școlar pentru Educație Târgu Jiu, având în colaborare mai multe centre din țară. Fiecare centru a înscris în concurs echipe a câte 4 elevi și două cadre didactice însoțitoare. Au fost 28 de copii care au participat la un concurs în zona montană Rânca. Ne propunem ca prin acest proiect să contribuim la creșterea calității actului educațional, dar și la creșterea competivității. Realizarea în echipă a unor probe au rolul de a stimula aspectul de colaborare. De asemenea, vor conștientiza afectivitatea de grup, iar foarte important pentru noi este de a îmbunătății  activităților motorii și cognitive ale elevilor cu dizabilități”, a spus Sgondea Simona, consilier educativ la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă Târgu Jiu.

Elevii au avut de făcut mai  multe probe, iar final au fost desemnați și câștigătorii. ”Proiectul s-a desfășurat în partenerial cu Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, dar și Salvamont Gorj. A fost vorba despre 8 probe, fiind vorba despre lovituri la țintă cu bulgări de zăpadă, orientare printre jaloane, concurs de săniuțe pe echipe. Probele s-au încheiat cu cel mai frumos om de zăpadă. Toți elevii au avut de câștigat. Cei de pe locurile 1,2,3 au fost nominalizați, iar fiecare a primit diplome și trofee. De asemenea, fiecare copil a primit și câte o plasă de dulciuri. Ne-am dorit ca și copiii cu dizabilități să aibă propria lor olimpiadă”, a mai declarat Simona.

Galerie foto


Vizualizări: 820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: