CUM E POSIBIL FRAŢILOR: DOUĂ ÎNTR-UNA?

Aud că politicienii, TOŢI POLITICIENII, fură, sunt corupți, adunați fac o clasă politică care trebuie schimbată…aud asta zilnic, la televizor, în piață, la coafor sau pe bancă în stradă. N-ai cum să nu crezi dacă toți zic așa! Țara e pârjolită, pensiile sunt vai mama lor, nu avem şosele, apă potabilă și loc de muncă! De ce? Pentru că TOŢI aleșii fură! Primii, acu de Paşti, o vedere de la un văr din Ardeal, gorjean cu nevastă de peste munţi…văzui imaginea frumoasă a unor locuri bine gospodărite şi aşa îmi veni în cap să întreb și eu ca omul: bă fraților, ăia în Transilvania nu au aleşi care fură? În Sălaj, Mureș sau Alba nu toți politicienii jefuiesc și trebuie schimbați cu alții? De Timiș, Arad sau Bihor nu mai vorbim, aia sunt nemți deja! Păi? Ce fel de aleși au, de unde, nu-s români ca ai noștri, din Gorj, Dolj sau Olt? De unde și-au luat românii de acolo clasă politică de o duc de trei ori mai bine ca noi?
Imaginile din satele transilvane sunt altfel, spitalele de acolo sunt, multe dintre ele, ca la Viena sau Berlin, școlile curate și calde…știu, nu toate, majoritatea! Păi cum Doamne iartă-mă? Nu-i tot România, tot parlamentari și primari născuți și crescuți în Republica noastră? Mi-e frică să aud răspunsul corect!
Poate, după ce citiți aceste rânduri naive, scrise de unul cu drept de vot dar fără pretenții, sfătuiți-vă între dumneavoastră, căutați o explicație, un răspuns care sigur există și…cădeți grav pe gânduri, așa ca mine acum! Și ăia se duc la vot odată cu noi! Și ăia au legile, aleșii și instituțiile statului ca și noi! La fel ca noi și totuși diferit complet…zici că trăiesc, majoritatea dintre ei, în alt loc și în alt timp față de noi! Mă doare sufletul…dar așa e!
Zic unii că omul sfințește locul, alții că istoria a fost alta, mai bună cu ei sub ocupație străină, alții că educația ar fi motivul…clar este un lucru: doar aici, în România, dintre toate locurile mai răsărite ale Europei, poți vedea două țări într-una.
În vâltoarea istoriei, Polonia a dispărut de 3 ori de harta lumii! De 3 ori bravul popor polonez a pus țara lor înapoi pe hartă. Au plătit scump dar au reușit! Noi vom reuși oare să punem din nou Oltenia pe harta traiului bun din România așa cum, slavă Domnului, a fost odată? Mă uit cu speranță la generațiile astea tinere, care nici n-au jefuit dar nici nu s-au opus încă jafului…POATE EI VOR FACE CEVA!
Un cetățean cu drept de vot…

Vizualizări: 382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: