Cum explică administraţia CE Oltenia tăierea cotizaţiilor

Administraţia CE Oltenia spune că dintr-o eroare nu a reţinut integral cotizaţiile de la salariaţii afiliaţi la sindicatul de la cariera Roşiuţa. Directorul Ion Ruşeţ şi-a asumat această greşeală. Cât despre nereţinerea cotizaţiilor aferente salariaţilor de la cariera Lupoaia şi de la Unitatea de Închidere şi Conservare Motru, cei din administraţia complexului spun că liderii de sindicat nu au respectat procedurile. Sindicaliştii spun că această problemă o vor ridica în şedinţa comisiei mixte de miercuri, 14 octombrie.

Şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia, Ion Ruşeţ, spune că două sindicate din zona Motru nu au transmis la timp situaţia privind membrii de sindicat în format electronic şi că de aceea membrilor nu le-a fost reţinută cotizaţia de 1.5% aferentă lunii septembrie. Situaţiile trebuiau depuse până în data de 3 octombrie, spune Ion Ruşeţ. "Sunt două organizaţii sindicale de la cariera Lupoaia şi Motru subteran care nu au fost introduse deoarece nu au respectat prevederile anexei 3, deci nu ne-au prezentat situaţia în format electronic, nu au respectat procedura, şi este vorba de anumite neconformităţi pe care eu personal mi le asum, legate de cuantumul cotizaţiei pentru că, din eroare, s-a transmis la biroul calcul salarii de către aparatul din departamentul meu cuantumul de 1% nu de 1.5% pentru sindicatul de la cariera Roşiuţa. Aceasta este o situaţie care se va regla luna viitoare, când vom reţine şi pentru luna septembrie", a declarat Ion Ruşeţ.

Ce spun sindicaliştii

Nicolae Bădiţă, liderul sindicatului de la cariera Lupoaia, contrazice spusele lui Ion Ruşeţ şi spune că a transmis în timp util situaţiile cu membri de sindicat. Sindicalistul a spus că va cere lămuriri în şedinţa comisiei mixte ce va avea loc miercuri. „Nu este adevărat. Am depus situaţia nominală pe data de 28 la registratura complexului şi am trimis pe e-mail în format electronic. Am urmat procedurile, mă duceam pe 28 la complex doar aşa, să îndeplinesc parţial? Ce rost avea? Ăsta este motivul lor, nu vreau să fac o pasiune din a comenta acest subiect. Sunt obişnuit cu asemenea abordări din partea lor şi noi ne comportăm ca atare pentru o situaţie din aceasta. Nu este o chestiune de noutate. Vom cere clarificări în şedinţa comisiei mixte", a comentat sindicalistul Nicolae Bădiţă.

Sindicalistul a precizat că ia în calcul şi posibilitatea să încaseze cotizaţia de la membrii de sindicat prin alte modalităţi.  

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: