Cum explică Direcția Silvică Gorj exploatarea din pădurea de la Drăgoieni

Direcția Silvică Gorj a venit cu explicații cu privire la autorizarea unui parchet în pădurea de la Drăgoieni. O firmă a fost autorizată să exploateze lemnul pe o suprafață de 7,86 hectare. Exploatarea a început la 15 mai și va dura până la jumătatea lunii august. Firma Transalpin 2008 SRL poate exploata în această pădure 550 de metri cubi de masă lemnoasă.

“Amplasamentul în suprafață de 7.86 ha unde este localizat parchetul se află în raza Ocolului Silvic Tg-Jiu UP V Danesti, u.a. 173A. Evaluarea masei lemnoase s-a efectuat în baza prevederilor amenajamentului silvic în vigoare aprobat prin O.M. 251/03.04.2017, cu scopul efectuării de tăieri de regenerare a pădurii (Tăieri progresive în ochiuri - tăieri de însămânțare), care permit asigurarea regenerării și continuității pădurii”, arată Direcția Silvică Gorj.

Potrivit directorului Ovidiu Cârstoc, masa lemnoasă a fost valorificată prin licitație pe picior, conform prevederilor regulamentului de vânzare a masei lemnoase, fiind adjudecată de către firma SC Transalpin 2008 SRL. “Firma execută lucrările de exploatare în baza autorizației de exploatare nr. 1332187 din 14.05.2019 și a contractului de vânzare-cumpărare a masei lemnoase nr. 299 din 15.03.2019”, arată Direcția Silvică Gorj.

Cârstoc mai precizează că amplasamentul nu este în zona unde se desfășoară acțiuni dedicate zilei de 1 Mai de la Drăgoieni, care are o suprafață de 5.89 ha și este localizat, dupa harta silvică, în UP V Dănești, u.a. 173B, fiind vecin în partea de sud cu amplasamentul pe care este constituit parchetul. Cu alte cuvinte, tăierile de pădure nu sunt acolo unde a fost ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, la acțiunea de ecologizare, ci în vecinătate.

Vizualizări: 1,953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: