Gorjenii care lucrează la Cariera Alunu sunt disperați: Rămânem pe drumuri

Minerii gorjeni care lucrează în Cariera Alunu, din Vâlcea, se tem că rămân fără locuri de muncă. Aproape toți salariații care lucrează acolo sunt din localități din Gorj, iar oamenii sunt disperați. Au cerut ajutorul liderilor de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, al autorităților și conducerii companiei să transfere acolo un utilaj de mare capacitate să-și poată relua activitatea.

Unul dintre salariații Carierei Alunu a mărturisit că se teme că va rămâne pe drumuri dacă nu se va găsi o soluție. „Ne este frică. Avem utilaje la Seciuri și am dori ca autoritățile și conducerea să intervină în acest moment. Au nevoie de cărbune și noi riscăm să rămânem șomeri. Ne temem că rămânem pe drumuri. Suntem puțini oameni, salariile sunt mici. Și-au bătut joc de noi! Ar trebui să ne preia Complexul definitiv ori măcar aceste utilaje pentru menținerea locurilor de muncă”, a spus angajatul Carierei Alunu, într-o intervenție la Tele3.

Sindicalistul Constantin Crețan i-a dat asigurări că demersuri se fac. Totul depinde însă de Ministerul Energiei pentru că trebuie să fie de acord cu transferul unui excavator de la Cariera Seciurile, de unde ar fi mers la fier vechi. Utilajul ar urma să ajungă la Alunu doar după avizul favorabil al oficialilor din Ministerul Energiei.

Joi, managerul CEO, Sorin Boza, ar putea ajunge în Vâlcea să discute cu directorii de la CET Govora despre această posibilitate. „Să facă demersurile CET Govora și o să-i ajut cu toate utilajele de acolo. Am discutat cu domnul director general Sorin Boza. Este de acord să se depună halda de la Seciuri, să astupe groapa și utilajele să vă aparțină dumneavoastră. Am discutat și la București. Sperăm că mai obținem și aprobarea domnului Vișan. Joi dimineața, în funcție de programul domnului Boza, vom fi prezenți la dumneavoastră și să sperăm că vom reuși să salvăm aceste locuri de muncă. 80% din oamenii de la Alunu sunt gorjeni și au lucrat pentru Complexul Energetic Oltenia. Acum nu aveți salarii și nici drepturi ca minerii din Oltenia. Am discutat și cu parlamentarii din Gorj. Avem o susținere. Să sperăm că domnul Vișan va fi de acord să se facă acest transfer”, a explicat Constantin Crețan.

Un excavator de 1.400 mc/h s-a prăbușit în cariera Alunu acum câteva săptămâni, fiind cel mai grav incident de acest gen din mineritul românesc.

Vizualizări: 4,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: