CE Oltenia: Toate grupurile vor fi conforme în martie 2020

Toate grupurile energetice ale Complexului Energetic Oltenia vor fi conforme cu actualele cerințe ale Uniunii Europene, termenul de conformare fiind 30.03.2020, arată un comunicat al companiei. Potrivit legii, instalaţiile mari de ardere trebuie să respecte valori ale emisiilor de NOx sub limita de 200 mg/Nmc.

Potrivit CE Oltenia, trei instalații au fost puse în funcțiune anul trecut, patru fiind în procedură de achiziție. "În anul 2018, au fost implementate si puse in functiune 3 instalaţii complete pentru reducerea emisiilor de NOx, la grupurile energetice nr. 5 şi 7 SE Turceni şi grupul energetic nr. 6 SE Rovinari. În prezent, a fost demarată procedura de atribuire a achiziţiei pentru 4 instalatii, având ca obiect „Instalaţie de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 şi 4, SE Rovinari”, respectiv „Instalaţie de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 şi 4, SE Turceni”, arată compania.

Pentru celelalte 4 instalatii, respectiv grupurile energetice nr. 7 şi 8 – SE Işalniţa şi grupurile energetice nr. 1 şi 2 – SE Craiova II, procedura este în faza de avizare a documentaţiei în Comisia Tehnică de Avizare a CE Oltenia, mai arată sursa citată. (A.M.)

Vizualizări: 1,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: