Auditor independent: Continuarea activității CE Oltenia, incertă - DOCUMENT

Documentele privind starea Complexului Energetic Oltenia, obținute până acum de presă pe surse, încep să apară și oficial. Pierderea de 1,13 de miliarde lei (circa 250 de milioane de euro) înregistrată în 2018 este certă, oricât de mult s-au străduit politicienii puterii să spună în campania electorală că nu poate fi chiar atât de rău.

Un raport al auditorului independent arată însă că există îngrijorări legate de capacitatea Complexului Energetic Oltenia de a-și continua activitatea. "Atragem atenția asupra Notei 34 "Continuarea activității" la situațiile financiare, care menționează faptul că, în principal din cauza creșterii imprevizibile a prețului certificatelor privind emisia de gaze cu efect de seră, Societatea înregistrează la 31 decembrie 2018 o pierdere de 1.133,5 milioane lei și prezintă active curente nete negative în sumă de 1.498,1 milioane lei. De asemenea, indicatorii financiari asumați prin contracte de credit bancar nu sunt îndepliniți. Aceste aspecte conduc la un risc ridicat privind posibilitățile Societății de a-și onora obligațiile pe termen scurt. Aceste condiții, împreună cu datele prezentate în Notă, indică existența unei incertitudini semnificative cu privire la capacitatea Societății de a-și continua activitatea", se arată în raportul auditorului independent. 

Complexul Energetic Oltenia acoperă un sfert din piața de energie, iar România nu are capacități cu care să înlocuiască termocentralele pe cărbune. Guvernul nu pare însă să conștientizeze gravitatea situației, în ciuda apelurilor care pleacă zilnic din județul Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 3,806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: