Minerii şi energeticienii se întorc la FNME. Ce se întâmplă cu SMEO!

Peste 300 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia au părăsit în ultimele săptămâni sindicatul condus de Gabriel Căldăruşe, sindicat făcut cu sprijinul fostului director Ciurel. „Suntem cinci mii şi vom fi şapte mii în martie”, este planul lui Dumitru Pîrvulescu, preşedinte FNME. Cei de la Sindicatul Mine Energie Oltenia iau în calcul o reorganizare şi chiar o schimbare a liderului Căldăruşe, pentru a stopa valul de plecări. SMEO avea 3.600 de membri la momentul schimbării directorului Ciurel.

Conducerea Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) anunţă că în ultima perioadă tot mai mulţi mineri şi energeticieni din alte sindicate se îndreaptă spre organizaţiile sindicale din federaţie. Câteva sute de angajaţi au semnat adeziuni chiar după plecarea lui Laurenţiu Ciurel din fruntea CE Oltenia şi până la finalul lui 2015, anunţă liderii. Ciurel a fost revocat în data de 4 decembrie 2015. "Circa 300 de oameni au venit după plecarea lui Ciurel în FNME. Astea sunt informaţiile pe care le am până când s-au dus tabelele la sfârşitul lunii decembrie. Şi la mine la sindicat vin zilnic liderii cu adeziuni. Pe mine nu mă interesează că îmi vin oameni. Pentru mine este clar. Am oamenii mei care ştiu că au atitudine. Nu mă bazez pe cei care vin şi pleacă, ci pe cei care au fost permanent cu mine în lupta sindicală când era foarte greu", a spus Dumitru Pârvulescu, preşedintele FNME.

Sindicalistul a mai spus că în următoarea perioadă federaţia va avea cu 2000 de membri în plus faţă de câţi număra la finele anului trecut. "Suntem 5000 şi probabil că vom fi 7000 în curând. Mă bazez pe reacţia oamenilor în timp. Încă sunt în inerţia aceea a presiunii făcute de Ciurel prin conducători până jos. Oamenii încă nu au înţeles că, chiar dacă au rămas aceiaşi conducători, nu mai pot să facă presiune că nu mai e Ciurel. Există nişte reguli, nişte legi care, dacă nu s-au respectat până acum, trebuie să se respecte de aici în colo. În momentul în care vor vedea într-o lună-două chestia asta vor părăsi pe cei care fac pluguşoare pe la Călinoiu, cu curentul lui Călinoiu", a declarat Dumitru Pârvulescu liderul FNME.

Sunt surse care spun că Iovan revine în FNME, cu cei 1.600 de membri pe care îi are la Sindicatul Energia Turceni.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: