Cum ne transformăm, uneori, în Mircea Badea

Pe internet umblă poze cu Corina Bogaciu, o domnișoară de 27 de ani care a intrat în Parlament. Atacurile de-o mârlănie fără margini la care este supusă noul parlamentar se bazează pe trei chestii:
1. E atrăgătoare și are sâni mari, și înțeleg că cineva cu aceste două calități nu poate fi inteligent sau integru.
2. Nu a terminat facultatea;
3. Este nepoata lui Florin Pandele.
Nu văd nimic ilegal în toate acestea și nici măcar imoral. Alte figuri mult mai importante din politică și-au tras-o cu zeci de oameni influenți ca să ajungă unde sunt. Ca să fiu clar, nici asta nu mi se pare de blamat, dar cu siguranță ”vina” Corinei Bogaciu e mult mai mică, din moment ce omul e unchi-su, nu un amant. Fata a fost pe primul loc pe listele PSD Ilfov. Cum privește asta pe oricine în afară de pe PSD și pe oamenii care votează (sau nu) în România?
Cei care fac și aprobă listele de candidați de la PSD au considerat OK ca Pandele să-și pună nepoata pe acele liste, iar PSD-ul e o organizație independentă care ia ce decizii dorește. Faptul că meritele reale nu sunt tocmai prima condiție de îndeplinit ca să fii nominalizat de PSD cred că-l știam de mult și nici nu cred că ne așteptam la așa ceva.
Ulterior, alegătorii din Ilfov i-au văzut numele mare pe acea listă și au votat-o, cu majoritate covârșitoare. Dacă penibilii ăștia care acum atacă o femeie pentru că e frumoasă și ei niște loseri nasoli și-ar fi făcut bine treaba, Corina Bogaciu n-ar fi intrat în Parlament pentru că oamenii ar fi votat altceva sau chiar pentru că partidul din partea căruia a candidat s-ar fi zbătut pe la 5%. Nu s-a întâmplat, așa că loserii utilizează ultima și cea mai penibilă armă: târârea prin mocirlă a unei femei care, până la proba contrarie, nu a făcut nimic rău.
Ura pentru PSD ne poate întuneca mințile, recunosc că eu însumi am deseori tendința să fiu nedrept, din cauza subiectivismului. Dar măcar recunosc când greșesc. Alții (care teoretic sunt din tabăra noastră) au devenit, din păcate, echivalentele perfecte ale Antenei 3. Vă mai amintiți când îl pusese Cioloș la Sănătate pe doctorul ăla tinerel care în facultate făcuse modelling, așa că avea niște poze în chiloți pe internet? Antena 3 și o parte a internetului au început o serie de atacuri mizerabile care l-au făcut pe Cioloș să retragă propunerea și, presupun, l-au afectat destul de tare, profesional și personal, pe un om care nu făcuse nimic rău.
Așa că vă rog pe toți aceia care sunteți tentați să dați share unor atacuri mârlănești văzute pe internet: nu lăsați ura pentru PSD să facă din voi niște caractere mai josnice decât pesediștii pe care, pe bună dreptate, îi urâm cu toții.

Vizualizări: 514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: