Prime pentru șomerii care și-au găsit de lucru

Câteva sute de gorjeni, aflați în evidența Agenției Județene pentru Ocupare și Formare Profesională, au beneficiat de prime din partea statului, la angajare.

Au fost acordate prime de inserție unui număr de 23 absolvenți, care s-au înregistrat în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la absolvire și s-au și încadrat în muncă în acest termen, beneficiind fiecare de o sumă egală cu 1500 lei.

"S-au acordat prime de relocare unui numar de 16 persoane care s-au încadrat într-o altă localitate, situată la o distanță mai mare de 50 Km față de localitatea în care își au domiciliul sau resedința și, ca urmare a acestui fapt, și-au schimbat domiciliul sau resedința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia, beneficiind de o sumă lunară egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua resedință (cheltuielile cu chiria, utilitățile etc) dar nu mai mult de 900 lei, pe o perioadă de cel mult 36 luni", se arată într-o informare prezentată de AJOFM Gorj în Colegiul Prefectural.

Au fost acordate 144 prime de activare somerilor neindemnizati care au fost incadrati cu contract de munca pe o perioada mai mare de 3 luni, prima cu valoarea de 1000 lei pentru fiecare persoana.

Au beneficiat de completarea veniturilor salariale un numar de 178 fosti someri indemnizati care s-au incadrat cu contract de munca pe o perioada mai mare de 12 luni, beneficiind de o suma egala cu 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, suma care se acorda lunar din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj. (A.A.)

Vizualizări: 1,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: