Acționarii CEO amână decizii, în lipsa unui ministru la Energie

Acționarii Complexului Energetic Oltenia nu au mai luat măsurile legale ca urmare a raportului Corpului de Control al Ministrului Energiei din 19 septembrie 2018, a raportului Corpului de Control al Primului Ministru din 11 iunie 2019 şi a Raportului Auditorului Independent. Motivul este acela că ședința AGA din 14 octombrie nu s-a mai ținut.

Raportul Corpului de Control al premierului Dăncilă a constatat, printre altele, că managerul Sorin Boza a fost selectat cu încălcarea legii, că mai mulți lideri sindicali sunt încadrați pe salarii mari ca inspectori sociali, fiind semnalate și alte probleme.

Corpul de control al ministrului Energiei a fost ceva mai aplicat și a făcut referire la unele decizii care ar fi prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu zeci de milioane de euro.

În urma celor două rapoarte, Consiliul de Supraveghere a fost demis, fiind așteptată și revocarea Directoratului, care nu s-a mai produs. Noii supraveghetori au fost numiți pentru patru luni, mandate care expiră la finalul acestei luni.

Cel mai probabil, după numirea unui nou ministru al Energiei, cei care reprezintă statul în Adunarea Generală a Acționarilor vor avea mandatul să voteze într-un sens sau în altul. (A.M.)

Vizualizări: 1,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: