Pandurii, trimişi luni din nou la testare RT-PCR

Meciul dintre Pandurii Târgu Jiu şi Metaloglobus Bucureşti, din prima etapă a Ligii a doua, nu s-a mai disputat după ce şapte dintre testele pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, efectuate înaintea meciului, indicau o posibilă infectare a jucătorilor. La repetarea testelor de sâmbătă dimineaţă un singur jucător a fost confirmat pozitiv în urma testelor RT-PCR, urmând ca luni să fie testat din nou întregul lot pentru a se putea relua antrenamentele.

DSP Gorj le-a recomandat celor de la Pandurii să nu se mai facă deplasarea la Bucureşti şi să facă un nou set de teste, de această dată teste RT-PCR pentru jucătorii ale căror valori de la teste de identificare a anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG și IgM au fost mari.

În urma noilor testări cei de la Pandurii au anunţat că: „Unul dintre componenţii lotului, dintre cei şapte care au fost pozitivi în urma testelor serologice de identificare a anticorpilor. Jucătorul este asimptomatic şi va fi tratat conform procedurilor medicale în astfel de cazuri. Clubul a luat măsurile prevăzute de protocolul medical în acest caz şi a izolat jucătorii, iar luni tot lotul va fi supus unei noi serii de teste RT-PCR în urma cărora se va decide care va fi programul lotului în continuare şi cum se vor putea relua antrenamentele”.

Protocolul medical aprobat în luna august de FRF prevede următoarele la Calendarul de testare: „Testarea jucătorilor, a staff-ului tehnic, staff-ului medical, și a personalului de suport implicat în activitatea echipei (prezent în cantonament și la meciuri) se va face după cum urmează: cu 2/3 zile înainte de primul meci– RT-PCR (opțional și test serologic pentru IgM și IgG Covid-19) şi se va menține testarea RT-PCR pe perioada campionatului, cu ciclicitate de 14 zile. Dacă ziua testării cade în zi de meci, recoltarea se va face cu două sau trei zile înainte de ziua partidei astfel încât echipa să primească rezultatul până în ziua meciului”.

Vizualizări: 856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: